ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
H κολοκυθιά με τους εμβολιασμούς του Πάσχα

H κολοκυθιά με τους εμβολιασμούς του Πάσχα Κύριο

11:44 - 22 Απρ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Παρά τις αρχικούς σχεδιασμούς, τελικά ελήφθη η σωστή απόφαση. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα. Μέχρις ότου ληφθεί όμως η απόφαση, επικράτησε ένα αλαλούμ.

Αρχικώς ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε υπερασπιστεί το δικαίωμα των υγειονομικών στην ξεκούραση και είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι οι εμβολιασμοί θα διακόπτονταν από την Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα. Εν συνεχεία υπήρξε διαρροή ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούσαν χωρίς διακοπή, ακόμη και ανήμερα το Πάσχα.

Και τελικά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότο μόνο την Κυριακή του Πάσχα δεν θα γίνουν εμβολιασμοί.  

Επειτα από αυτή τη... δύσκολη απόφαση τουλάχιστον υπάρχει το καλό ότι δεν θα χαθούν περί τους 150.000-200.000 εμβολιασμοί λόγω παρατεταμένης αργίας, που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι κάτι που δικαιολογείται εύκολα. 

 

Το θέμα είναι πλέον τι προσέλευση θα υπάρξει με το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για τις νεότερες ηλικίες τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

 

Αν η επιχείρηση πετύχει, μάλλον θα είναι η καθοριστική παράμετρος για τον έλεγχο της πανδημίας, αφού όπως είναι ευνόητο οι ηλικίες αυτές είναι και οι κρισιμότερες για την μετάδοση του κορονοϊού. 

 

Μπορεί τελικά μέσα σε λίγες εβδομάδες να έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα…

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 22 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.