ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν το χαμένο οκτάωρο

Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν το χαμένο οκτάωρο Κύριο

06:00 - 05 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα από τα πολιτικά σίριαλ της περιόδου που διανύουμε είναι αυτή η σχετικά «φθηνή» παραγωγή, με κάπως αδιάφορη πλοκή και κουρασμένους πρωταγωνιστές, που λέγεται μετεξέλιξη (sic) του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η ιδέα είναι ότι όλο και κάτι μεγαλοφυές έχει ο Τσίπρας στο μυαλό του, που θα αλλάξει και θα αναστήσει το κόμμα του, θα του δώσει λάμψη και νέα πνοή ώστε να εφορμήσει στην εξουσία για δεύτερη φορά, που όπως απειλούν διάφοροι «θα είναι αλλιώς». 

 

Κάποιες στιγμές εμφανίζονται διάφοροι Πολάκηδες και Τζανακόπουλοι και δείχνουν ότι όλα αυτά είναι απλώς παραμύθια και ότι η νεο-κομμουνιστική πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει. 

 

Και σε συνέχεια αυτών, έρχεται τακτικά ο Τσίπρας και πετάει διάφορα μαργαριτάρια και χαλάει το όνειρο.  Λίγες ημέρες έπειτα από την ωραία φράση του για το ξεστοκάρισμα των εμβολίων και ενώ υποτίθεται ότι το κόμμα ετοιμάζεται για την «μάχη των μαχών», με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις ημέρες του Πάσχα μία δήλωση που την λες και γκάφα μεγαλοπρεπή: «Το οκτάωρο έχει καταργηθεί στην πράξη, φανταστείτε να καταργηθεί και θεσμικά», είπε μιλώντας στο Λαϊκό νοσοκομείο. 

 

Είναι ένας από αυτούς τους συλλογισμούς που δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς. Αφού έχει καταργηθεί το οκτάωρο, θέλει κάποια ρύθμιση η αγορά εργασίας ή όχι; Ή είναι καλύτερα να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο άσχετο με την πραγματικότητα και εν τέλει άκυρο και ανεφάρμοστο, ίσα-ίσα για να κραυγάζουν διάφοροι συνδικαλιστικά συνθήματα του προηγούμενου αιώνα; 

 

Όσο για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, αν χάσει, όπως φαίνεται, και τη μάχη για τα εργασιακά, θα δουν όλοι ότι πρόκειται για μία κενολογία παρόμοια με εκείνες του 2014-’15…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 04 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.