ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η άσφαιρη «μάχη των μαχών» για το εργασιακό και τι έπεται

Η άσφαιρη «μάχη των μαχών» για το εργασιακό και τι έπεται Κύριο

09:26 - 14 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Λέγεται ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, είναι «η μάχη των μαχών» και ότι η αντιπολίτευση δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, ότι θα προτάξει τα στήθη της να αποτρέψει την νεοφιλελεύθερη επέλαση, θα προστατεύσει το οκτάωρο των εργαζομένων και άλλα διάφορα επαναστατικά (αλλά μάλλον άσχετα με την πραγματικότητα).

Μπορεί κάποιος να έχει ενστάσεις και αντιρρήσεις, φαίνεται όμως ότι η επαναστατική διάθεση της αντιπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των επαγγελματιών του συνδικαλισμού, δεν συμπίπτει με το γενικό αίσθημα, τουλάχιστον μεταξύ εκείνων που έχουν εικόνα από την αγορά εργασίας. 

 

Το θέμα είναι ότι αν χαθεί για την αντιπολίτευση η «μάχη των μαχών», δεν θα έχει και πολλά να πει και να κραυγάσει μετά. 

 

Και επειδή φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου το έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο Τσίπρας φωνάζει δίχως να απευθύνεται σε κανέναν, έχουν πάρει φόρα. 

 

Έχουν ήδη δρομολογήσει τα επόμενα νομοσχέδια, που θα είναι και αυτά «μάχες των μαχών». Όπως μαθαίνουμε, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει ένα σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ένα για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, με την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών χαρακτηριστικών στην επικουρική ασφάλιση. 

 

Αν όλα αυτά περάσουν (που θα περάσουν) και η κυβέρνηση δεν καταγράψει σοβαρές απώλειες, καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι στην επαναστατική αντιπολίτευση θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 14 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.