ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία που είχε ζητήσει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία που είχε ζητήσει! Κύριο

09:16 - 21 Μαϊ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια τέκνων, ανέδειξε πολλά και ενδιαφέροντα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ζήτημα λεπτό και ευαίσθητο, απόψεις και αντιρρήσεις, με βάση επιχειρήματα βάσιμα και λογικά, μπορεί και πρέπει να είναι σεβαστές. Η στάση π.χ. της Μαριέττας Γιαννάκου ή της Όλγας Κεφαλογιάννη και οι επιφυλάξεις τους, δεν απορρίπτονται εύκολα, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. 

 

Αξιοσημείωτη ως προς αυτά είναι και στάση της πολιτικής ηγεσίας. Δεν τέθηκε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και ορθώς (έτσι κι αλλιώς υπάρχουν περιθώρια στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά πάντως είναι μία πρόοδος να μην υπάρχουν υπεραντιδράσεις σε τέτοια φαινόμενα). 

 

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η στάση της αντιπολίτευσης, ίσως και περισσότερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το νομοσχέδιο και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για δύο επίμαχα άρθρα. 

 

Και τι συνέβη τελικά; Οι κ. Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη καταψήφισαν κατά τα προαναγγελθέντα και αναμενόμενα και ο ΣΥΡΙΖΑ… αποχώρησε. 

 

Αν αυτό είναι δείγμα πολιτικής αντίληψης και στρατηγικής (που είναι), φανερώνει πολλά. Και δικαιώνει όσους επιμένουν ότι πολύ στα σοβαρά έχουν πάρει κάποιοι τον Αλέξη και την παρέα του…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.