ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς θα μπει τέλος στο μπάχαλο με τα εμβόλια;

Πώς θα μπει τέλος στο μπάχαλο με τα εμβόλια; Κύριο

10:56 - 16 Ιουν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα τελευταία περιστατικά και η σύγχυση που δημιουργήθηκε με τις αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμών σχετικά με το πολύπαθο εμβόλιο της AstraZeneca, δείχνουν πολλά.

Κατ’ αρχάς, φανερώνουν ότι οι περιβόητοι ειδικοί δρουν δίχως πολιτικό και κοινωνικό αισθητήριο. Μπορεί να λαμβάνουν σήμερα κάποιες αποφάσεις, να σπεύδουν να τις ανακοινώσουν, αλλά πράττουν σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι είναι εντελώς αντιφατικές σε σχέση με προηγούμενες, δικές τους αποφάσεις. 

 

Προφανώς δε, δεν κατανοούν ότι με την τελευταία τους σύσταση για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca μόνον των πολιτών άνω των 60, δημιούργησαν μία νέα, δυσμενή συνθήκη. 

 

Τα ερωτήματα είναι απλά. Πόσοι άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί; Είναι αυτό το περιβόητο ποσοστό μεταξύ 35-40%. Θα πάει κάποιος από αυτούς να εμβολιαστεί με AstraZeneca; Με βεβαιότητα όχι. 

 

Και εν πάση περιπτώσει, ποιους αφορά το ζήτημα; Στην ουσία εκείνους που αναμένουν τη δεύτερη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Στους οποίους δημιουργείται αχρείαστα μία ανησυχία και μία αμφιβολία. 

 

Για να μην πούμε τι επίπτωση έχει το αλαλούμ στην καλλιέργεια αντιεμβολιαστικών τάσεων γενικότερα. 

 

Πού καταλήγουν όλα αυτά; Μάλλον στο ότι επείγει μία νέα διαχείριση και άλλου τύπου αποφάσεις για το ρόλο και τη δημόσια παρουσία των ειδικών σε αυτή τη φάση. Με αυτό το μοντέλο δεν μπορούν να προσφέρουν πλέον στην προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας. Και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της σύντομα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.