ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «όνειρο απατηλό» του τουρισμού και οι πολιτικές παρενέργειες της μετάλλαξης Δέλτα

Το «όνειρο απατηλό» του τουρισμού και οι πολιτικές παρενέργειες της μετάλλαξης Δέλτα Κύριο

11:51 - 29 Ιουν 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η ανησυχία λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα της covid φαίνεται ότι θα αλλάξει πολλά δεδομένα - όπως συνέβη άλλωστε και με τις προηγούμενες μεταλλάξεις.

Ένα από αυτά, το οποίο με σχετική βεβαιότητα μπορεί κανείς να προβλέψει, είναι ότι τα όνειρα για την τουριστική χρονιά μάλλον ματαιώνονται. Ήδη φαίνεται το αλαλούμ που επικρατεί στην Ευρώπη, ο αποκλεισμός των Βρετανών τουριστών δεν είναι και τόσο μακρινό ενδεχόμενο και υπό αυτό το πρίσμα, οι ελπίδες για τουριστική ανάκαμψη σε χώρες όπως η Ελλάδα, λιγοστεύουν. 

 

Το κρίσιμο στοιχείο φαίνεται ότι παραμένει η διαχείριση σε υγειονομικό επίπεδο, καθώς οι πιθανότητες επιβολής νέων lockdown δεν είναι και πολλές. 

Ετσι, ένα από τα δεδομένα που θα αλλάξουν είναι και το «πρώτα η υγεία και μετά η οικονομία». Λογικό, από τη στιγμή που υπάρχει εμβόλιο και ο καθένας είναι υπεύθυνος για το αν θα το κάνει ή όχι.

 

Συνεπώς, το μεγάλο στοίχημα είναι οι εμβολιασμοί, που - κακά τα ψέματα - για να πει κανείς ότι ξεμπερδεύει, θα πρέπει να είναι σχεδόν καθολικοί. 

 

Θα επηρεάσουν όλα αυτά το πολιτικό περιβάλλον; Είναι σχεδόν βέβαιο. 

 

Με ποιον τρόπο; Αν παρακολουθήσει κανείς τις ασυνάρτητες τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, μπορεί να το δει ήδη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.