ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δηλώσεις... μεγαλείου από τον Μίλτο Τεντόγλου

Δηλώσεις... μεγαλείου από τον Μίλτο Τεντόγλου Κύριο

11:08 - 02 Αυγ 2021
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Απλός, ουσιαστικός, χωρίς φανφάρες και με μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλους του, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδεικνύει πως εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και ένας... ωραίος τύπος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο 23χρονος πρωταθλητής, παρότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.41, στάθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο αντίπαλό του, Χουν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος έμεινε δεύτερος με το ίδιο άλμα.

Ο Τεντόγλου τόνισε πως συνολικά δεν ήταν καλός στον αγώνα και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που κέρδισε. "Νιώθω λίγο... κάπως που κέρδισα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για το άλμα που του χάρισε το χρυσό, δήλωσε πως ξεκίνησε να κάνει ένα "αλματάκι" για να κλείσει τον αγώνα με μια καλή προσπάθεια.

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερος από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ: «Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, ο Τεντόγλου δήλωσε... άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων. «Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτή την στιγμή» είπε χαμογελώντας, μετά τον σπουδαίο αγώνα του.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:16 - 02 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.