ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ανάγκη γενικότερης αναθεώρησης της «μονοκαλλιέργειας» του τουρισμού

Η ανάγκη γενικότερης αναθεώρησης της «μονοκαλλιέργειας» του τουρισμού Κύριο

05:15 - 15 Σεπ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η τουριστική κίνηση εφέτος φαίνεται ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες και πιθανώς θα συμβάλλει στη διασφάλιση ενός υψηλού ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις ότι οι υποδομές του κλάδου έχουν φτάσει στα όρια τους, με κίνδυνο σύντομα να υπάρξουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, έχει μία αξία η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή, για ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρωθυπουργός είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Υπάρχουν προορισμοί που φτάνουν στα απόλυτα όρια τους, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει. Δεν θα διστάσουμε για κάποιους από αυτούς τους προορισμούς, που βρίσκονται κατ’ εξοχήν στις Κυκλάδες, να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα. Αν πρέπει, δηλαδή, να φτάσουμε στο σημείο να αυξήσουμε το κόστος πρόσβασης - να δώσω ένα παράδειγμα- στην κρουαζιέρα, για προορισμούς οι οποίοι αυτή την στιγμή δεν μπορούν να υποστηρίξουν πέντε κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Το κάνουν και άλλες χώρες πια. Πρέπει να προστατεύσουμε τον πυρήνα του προϊόντος μας. Θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε το ανάποδο πρόβλημα. Δηλαδή να έχουμε τόσο μεγάλη προσέλευση επισκεπτών που να πρέπει να τους διαχειριστούμε με ένα διαφορετικό τρόπο». 

 

Καλοδεχούμενη η δέσμευση, ακόμη και από επαγγελματίες του κλάδου. 

 

Μακάρι να συνδυαστεί και με μία συνολικότερη αναθεώρηση στρατηγικής, που θα σημάνει και περιορισμό της επικίνδυνα μεγάλης εξάρτησης της οικονομίας από τον τουρισμό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.