ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέτρος Ευθυμίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νεκρό ΠαΣοΚ και ο Τσίπρας ένας πολιτικός Τάκης Ζαχαράτος

Πέτρος Ευθυμίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νεκρό ΠαΣοΚ και ο Τσίπρας ένας πολιτικός Τάκης Ζαχαράτος Κύριο

10:00 - 22 Σεπ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα σχόλια και οι εντυπώσεις από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Είτε κάποιοι είδαν θρίαμβο, είτε ισοπαλία όπως ο Κούλογλου, είτε προχειρότητα, είτε μία ξεδιάντροπη απομίμηση πασοκικών συμβόλων και της αισθητικής τους, η ουσία είναι πως δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφύγει από το τέλμα με τέτοιες μεθόδους.

Την πλέον εύστοχη ερμηνεία όλων αυτών κάνει ωστόσο με άρθρο του στα Νέα ο Πέτρος Ευθυμίου, ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, πρώην υπουργός, βουλευτής και ευρωβουλευτής. 

 

Γράφει μεταξύ άλλων: «Η τραγελαφική εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπου επιστρατεύθηκαν όλες οι τεχνικές του πολιτικού μάρκετινγκ ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ως μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου, οδηγεί σε ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα, για τους λόγους της καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εντεινόμενη κυβερνητική φθορά». Και όπως στη συνέχεια εξηγεί: «Ο λόγος της καθήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι μιμείται το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι είναι το ΠΑΣΟΚ. Αλλά εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ήδη πολιτικά νεκρό, ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση. Παλαιότερα είχα χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι “σαν να είχε νικήσει το 1996 ο Ακης Τσοχατζόπουλος”». 

 

Σε ό,τι αφορά δε την θλιβερή προσπάθεια του Τσίπρα να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πέτρος Ευθυμίου παρατηρεί: «Επιλέγοντας αυτή τη διαρκή σύγκριση μεγεθών, ο κ. Τσίπρας, στερούμενος οποιασδήποτε ουσιαστικής αναλογίας με τον Ανδρέα, παγιδεύεται στον άχαρο ρόλο ενός είδους πολιτικού Τάκη Ζαχαράτου, όταν χρησιμοποιεί τα «κλισέ» του Ανδρέα, ακόμα και το ηχόχρωμα της φωνής του. Γιατί ο επίσης ιδιαίτερα χαρισματικός Τάκης Ζαχαράτος, όταν μιμείται τη Μαρία Κάλλας είναι απολύτως πειστικός. Αλλά δεν τραγουδά όπως η Κάλλας. Και η Κάλλας είναι το τραγούδι της, όπως ο Ανδρέας είναι το βάθος της προσωπικότητάς του και οι μεγάλες πολιτικές αρετές του και όχι η “επικοινωνία”»…

 

Δύσκολα θα τα εξηγούσε κάποιος καλύτερα όλα αυτά… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.