ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Καραμανλής μίλησε πρώτη φορά για τα μνημόνια

Ο Καραμανλής μίλησε πρώτη φορά για τα μνημόνια Κύριο

10:11 - 14 Οκτ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η σιωπή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχει σχολιαστεί πολλαπλώς τα προηγούμενα χρόνια. Υπό αυτήν την έννοια, η παρουσία του και η ομιλία του στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» την Τετάρτη, είχε τη σημασία της.

Αρχικώς, επειδή η επέτειος των 47 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ λειτούργησε ως αφορμή για να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας του κόμματος (το «παρών» έδωσαν όλες οι φυλές και όλοι οι διατελέσαντες ηγέτες της ΝΔ). 

 

Εν συνεχεία, επειδή για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία και πλέον, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τα μνημόνια, στα οποία η χώρα μπλέχτηκε έπειτα από την δική του περίοδο διακυβέρνησης. 

 

Το έκανε αυτό με αφορμή την κριτική που άσκησε στην ΕΕ και αφού μίλησε και για «δικές μας αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις». 

 

Όπως μεταξύ των άλλων ανέφερε: 

 

«Ακόμα και στην οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας φάνηκαν χτυπητές αδυναμίες και γενικές αλλά και ειδικότερα προς τη χώρα μας, χωρίς να παραβλέπονται και να υποτιμώνται δικές μας αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις, επεβλήθη ένα πρόγραμμα που σε μεγάλο βαθμό ήταν, είχε χαρακτήρα τιμωρητικό. Και όπως ομολογήθηκε κατ΄ επανάληψη, ελέγχεται, εκ των υστέρων βέβαια, για σοβαρά σφάλματα και στη συνταγή και στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

 

Τι σημασία έχουν όλα αυτά τώρα, θα πει κανείς. 

 

Έχουν, αφού δυστυχώς η χώρα παρουσιάζει την τάση να παραμένει προσκολλημένη σε συζητήσεις του παρελθόντος…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 14 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.