ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Όμικρον, οι αερομεταφορές και ο κίνδυνος του νέου ντόμινο

Η Όμικρον, οι αερομεταφορές και ο κίνδυνος του νέου ντόμινο Κύριο

13:17 - 22 Δεκ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κατά τα φαινόμενα ο καταλύτης της πανδημίας και ενώ συμπληρώνουμε δύο χρόνια από τότε που μας βρήκε το κακό.

Η καταλυτική της επίδραση οφείλεται στην εξωφρενική μεταδοτικότητα της - κατά τα όσα τουλάχιστον λένε οι διάφοροι ειδικοί. Οπότε, η επικράτησή της δύο πράγματα μπορεί να σημάνει. Είτε θα γυρίσουμε πίσω, περίπου στο σημείο «μηδέν», είτε η μεταδοτικότητα θα συνδυάζεται και με εξασθένηση του ιού και συνεπώς θα είναι και η διέξοδος. 

 

Μέχρις ότου φανεί τι θα συμβεί και πώς, είναι φανερό ότι τα χαρακτηριστικά της νέας μετάλλαξης προκαλούν και μία μεγάλη αδυναμία ως προς τη λήψη μέτρων. Αν δηλαδή κολλάνε και οι εμβολιασμένοι (και την περνάνε ήπια) και ΑΝ η νόηση γενικώς δεν είναι βαριά, ίσως και να μην υπάρχει και πραγματική δυνατότητα λήψης μέτρων, ό,τι και να κάνει κανείς. Πολλά τα ΑΝ. 

 

Μέχρις ότου ξέρουμε τι γίνεται πάντως, ένας κλάδος φαίνεται ότι θα πληγεί και πάλι βαριά - εκτός από αυτόν της αγελαίας διασκέδασης, που μάλλον θα κλείσει σύντομα: Οι αερομεταφορές. 

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ταξιδιώτες με αεροπλάνο διατρέχουν διπλάσιο ή και τριπλάσιο κίνδυνο να κολλήσουν τη νέα μετάλλαξη. 

 

Αν λοιπόν οι αερομεταφορές δεχθούν τόσο σημαντικό πλήγμα τους επόμενους μήνες, καταλαβαίνει κανείς τι ντόμινο θα ξεκινήσει και τι μπορεί αυτό να σημάνει για άλλους κλάδους, όπως ο τουρισμός. 

 

Ας μην προτρέχουμε, αλλά ας είμαστε και έτοιμοι για αναθεωρήσεις σεναρίων…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.