ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η αγωνία για τα σχολεία, οι δισταγμοί για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους και η… εμπλοκή με τον Τζόκοβιτς

Η αγωνία για τα σχολεία, οι δισταγμοί για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους και η… εμπλοκή με τον Τζόκοβιτς Κύριο

11:13 - 10 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η εβδομάδα ξεκινά με το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο είναι στοίχημα για την κυβέρνηση, αλλά φαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι μονόδρομος και ότι έχει μελετηθεί αρκετά. Και μόνο ότι κάποιες δεκάδες χιλιάδες μαθητές πιάστηκαν από τα τεστ και δεν πήγαν την πρώτη ημέρα, είναι ένα θετικό στοιχείο.

Από εκεί κι έπειτα όμως, φαίνεται ότι στο πεδίο των γενικότερων μέτρων το μπάχαλο θα συνεχιστεί. Ακούγεται για παράδειγμα, ότι στην κυβέρνηση μελετούν την άτυπη αναβολή του προστίμου των 100 ευρώ για τους 60ρηδες που δεν θα έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού έως τις 16 Ιανουαρίου. Ή ακόμη, την βεβαίωσή του, δίχως την απαίτηση είσπραξης (!). Λέγεται επίσης και ότι δεν είναι πολύ ζεστοί στην επιβολή της υποχρεωτικότητας στους 50ρηδες (και μετά σου λέει ότι δεν σκέφτονται τις εκλογές).

 

Αυτά σε συνδυασμό με την επικράτηση της Όμικρον και της αίσθησης ότι με αυτήν είμαστε γενικώς χαλαροί και θα ξεμπερδέψουμε, περιπλέκουν το θέμα της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, που ούτως ή άλλως δεν πάει πολύ καλά.

 

Κέρδισε και ο αντιεμβολιαστής Τζόκοβιτς την έφεση για την ανάκληση της βίζας του στην Αυστραλία και άντε τώρα να βγάλεις άκρη με το μπέρδεμα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.