ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Άλλο η Ακρόπολη, άλλο η Νίκη της Σαμοθράκης

Άλλο η Ακρόπολη, άλλο η Νίκη της Σαμοθράκης Κύριο

16:44 - 14 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κινητικότητα στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα είναι μεγάλη και εμφανής, αφού ακόμη και οι Times του Λονδίνου έχουν πλέον ταχθεί υπέρ του ελληνικού αιτήματος.

Παρά ταύτα, στην κυβέρνηση και στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη κρατούν χαμηλά τους τόνους και κάνουν ένα βήμα τη φορά. 

 

Ξέρουν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μελετημένες κινήσεις και ότι η καμπάνια δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιθετική. Ξέρουν επίσης, ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει μία γενική κουβέντα για επιστροφή αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, γιατί τότε θα άδειαζαν τα μουσεία του όλου του κόσμου. Δεν τίθεται π.χ. αντίστοιχο ζήτημα για τη Νίκη της Σαμοθράκης ή την Αφροδίτη της Μήλου. 

 

Με αυτά κατά νου, μελετώνται οι επόμενες πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού. Μία από αυτές θα είναι η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με ηγέτες ευρωπαϊκών και άλλων κρατών, προκειμένου να παρουσιαστεί και να εξηγηθεί το δίκαιο του ελληνικού αιτήματος, στη βάση του κύριου επιχειρήματος, το οποίο προτάσσει την ενότητα του μνημείου της Ακρόπολης, η οποία οφείλει να αποκατασταθεί…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.