ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η κινητικότητα των ευρωβουλευτών και η συζήτηση για επαναφορά της λίστας

Η κινητικότητα των ευρωβουλευτών και η συζήτηση για επαναφορά της λίστας Κύριο

12:12 - 17 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο στην ελληνική πολιτική σκηνή συντηρείται η εκλογολογία ακόμη και μέσω διαψεύσεων, ενδιαφέρον παρουσιάζει η νευρικότητα και κινητικότητα που παρατηρείται στις τάξεις των ευρωβουλευτών.

Στην ομάδα της ΝΔ διακρίνεται εδώ και καιρό ο Γιώργος Κύρτσος που κάνει μία ιδιότυπη αλλά επίμονη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η ετερόκλητη ομάδα, με μέλη από την Κουντούρα και τον Γεωργούλη, έως τον Κούλογλου και τον Παπαδημούλη, προσφέρει θέαμα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

 

Τελευταίο επεισόδιο, η μπηχτή του Κούλογλου στον Παπαδημούλη μέσα από άρθρο, στο οποίο μεταξύ των άλλων σημειώνει, εν όψει και της εκλογής νέου προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, έπειτα από το θάνατο το Νταβίντ Σασόλι: «Στο μέσο της πενταετούς θητείας όλοι οι εκλεγμένοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι κλπ, παραιτούνται. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι ένας είδος εθιμικού δικαίου που διευκολύνει την ανανέωση και αποτρέπει τη φθορά -και διαφθορά καμιά φορά- της εξουσίας». Εν προκειμένω, αντιπρόεδρος είναι ο Παπαδημούλης…

 

Σε ό,τι αφορά την… διμελή ομάδα του ΚΙΝΑΛ στο ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος (και κάποια στιγμή θα παραιτηθεί και θα «παραδώσει» στον Νίκο Παπανδρέου) και η Εύα Καϊλή οδεύει προς μία θέση αντιπροέδρου του σώματος. 

 

Όλα αυτά έχουν την αξία τους για όλους. Και πιθανώς θα διευκολύνουν τις αποφάσεις και πιθανώς τη διακομματική συμφωνία, τώρα που όπως έχει αρχίσει να συζητείται και να γράφεται, εξετάζεται η επαναφορά της λίστας υποψηφίων στις ευρωεκλογές, για να αποφεύγονται οι περιπέτειες στη σύνθεση των ευρωομάδων…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.