ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ας θυμηθούν και το στραπάτσο του ΠαΣοΚ από τον χιονιά του 2004

Ας θυμηθούν και το στραπάτσο του ΠαΣοΚ από τον χιονιά του 2004 Κύριο

12:05 - 26 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έναν χρόνο πριν, όταν «χτύπησε» η «Μήδεια», ίσχυε το γενικό λοκντάουν, λόγω πανδημίας. Κάτι που σημαίνει ότι η κυκλοφορία ήταν γενικώς περιορισμένη και ως εκ τούτου, τα προβλήματα εκδηλώθηκαν κατά μείζονα λόγο στις διακοπές ηλεκτροδότησης και στο αλαλούμ των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειών, δήμων και λοιπών υπηρεσιών.

Παρά ταύτα, μία απόφαση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λήφθηκε χωρίς πολλές κουβέντες και είχε κριθεί αυτονόητη. Ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις Εθνικές οδούς. Πολλοί είχαν γκρινιάξει, αλλά αποδείχθηκε ότι καλύτερο είναι να λάβει κάποιος μία τέτοια απόφαση, παρά να τρέχει εκ των υστέρων και να μη φτάνει. 

 

Στην περίπτωση της «Ελπίδας» η νέα ηγεσία του αναβαθμισμένου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, εμφανίστηκε διστακτική και αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις και εκτιμήσεις, που έπεσαν έξω. 

Πολλοί πάντως σημειώνουν ότι και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται ζητήματα. Όταν για παράδειγμα γίνεται παρέμβαση για να ανοίξει η Ηρώδου Αττικού, θα έπρεπε να γίνεται και κάτι αντίστοιχο για να κλείσει μία οδική αρτηρία λόγω κακοκαιρίας. 

 

Άλλοι θυμήθηκαν δε το μεγάλο στραπάτσο που είχε πάθει την ίδια εποχή το μακρινό 2004 η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, όταν χιλιάδες οχήματα είχαν εγκλωβιστεί λόγω μίας ανάλογης κακοκαιρίας στην Αθηνών - Λαμίας και ο υποψήφιος στις εκλογές του Μαρτίου της ίδιας χρονιάς, Γιώργος Παπανδρέου χαιρετούσε τους εγκλωβισμένους και τους ευχόταν κουράγιο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.