ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το νέο τροπάρι της διάψευσης για τις εκλογές και η... δημιουργική ασάφεια για τον εκλογικό νόμο

Το νέο τροπάρι της διάψευσης για τις εκλογές και η... δημιουργική ασάφεια για τον εκλογικό νόμο Κύριο

15:16 - 07 Φεβ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εδώ και μήνες οι πρόωρες εκλογές διαψεύδονται κατηγορηματικά, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και από (σχεδόν) όλους του άλλους, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, στα σενάρια των πρόωρων εκλογών προστέθηκαν και τα σενάρια για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, υπό τον φόβο της μη επίτευξης αυτοδυναμίας ή και του ενδεχομένου προσφυγής και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, αφού η πρώτη με την απλή αναλογική δεν οδηγεί πουθενά και η δεύτερη με την (κάπως) ενισχυμένη αναλογική, προμηνύει περιπέτειες. 

 

Αφότου αυτά τα - βάσιμα και υπαρκτά - σενάρια δημοσιοποιήθηκαν, όμως, το τροπάρι της διάψευσης από την κυβέρνηση, άλλαξε κάπως. 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είπε την Δευτέρα: 

 

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και θα κερδηθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο από τη ΝΔ».

 

Είναι προφανές ότι άλλο «θα γίνουν στην ώρα τους» και άλλο «θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». 

 

Όπως και είναι προφανές ότι υπάρχει μία… δημιουργική ασάφεια ως προς τον «ισχύοντα εκλογικό νόμο», γιατί η διαβεβαίωση αφορά τις πρώτες εκλογές (που θα γίνουν στην ώρα τους) και όχι τις δεύτερες, για τις οποίες συζητείται η αλλαγή…

Τελευταία τροποποίηση στις 17:09 - 07 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.