ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από πού προέρχεται η πίεση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Από πού προέρχεται η πίεση για αλλαγή του εκλογικού νόμου Κύριο

11:18 - 28 Μαρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός «έκοψε» τη συζήτηση για τις εκλογές και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, οι συζητήσεις στα πολιτικά πέριξ του Μαξίμου και της Βουλής δεν έχουν σταματήσει.

Οι πιέσεις που προκαλούνται από την αβεβαιότητα του πολέμου και τις επιπτώσεις του κάνουν πολλούς από τους βουλευτές, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να ανησυχούν και να να αναζητούν «παράθυρο». 

 

Υπό αυτήν την έννοια, στους βουλευτές και κυρίως σε αυτούς της ΝΔ, αναζητείται και εντοπίζεται μία από τις εστίες της πίεσης για αλλαγή του εκλογικού νόμου (της δεύτερης κάλπης), ούτως ώστε να διασφαλίζεται εξ αρχής ένα αυξημένο μπόνους 50 εδρών και να διευκολυνθεί η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Υπάρχουν πάντως και άλλα κέντρα που πιέζουν, που έχουν τους δικούς τους λόγους.

 

Το σκεπτικό είναι απλό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους βουλευτές. Ούτως ή άλλως για πολλούς από αυτούς η εκλογή με την απλή αναλογική θα είναι ένα θρίλερ, αφού κάποιοι δεν θα μπουν στη Βουλή. Οπότε, όσο μεγαλύτερο το μπόνους στη δεύτερη αναμέτρηση, τόσο πιο σίγουροι θα είναι για την εκλογή τους. 

 

Ή τουλάχιστον, έτσι θέλουν να νομίζουν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.