ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παύλος Γερουλάνος θυμάται τον Γεννηματά και τα προφητικά του λόγια από το 1993

Ο Παύλος Γερουλάνος θυμάται τον Γεννηματά και τα προφητικά του λόγια από το 1993 Κύριο

14:15 - 25 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του ΠαΣοΚ το τελευταίο διάστημα είναι ο Παύλος Γερουλάνος, όχι μόνο λόγω της πυκνότητας των παρεμβάσεων του, αλλά κυρίως λόγω του περιεχομένου.

 Έπειτα από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση του με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη προ ημερών 

(εδώ), ο Παύλος Γερουλάνος παραπέμπει με μία ανάρτηση του στον Γιώργο Γεννηματά και τα όσα είχε αναφέρει σε μία συνέντευξη του το 1993. 

 

Αφορμή της ανάρτησης είναι η επέτειος του θανάτου του Γεννηματά, που εφέτος συμπίπτει με την εορτή του Αγίου Γεωργίου: 

 

«Ο Γιώργος Γεννηματάς το 1993, σε μια συνέντευξή του, είχε προφητικά σημειώσει:

"Τρεις άθλιες ιδεολογίες προσπαθούν να κυριαρχήσουν τον τελευταίο καιρό. Η θεωρία του δήθεν τέλους των ιδεολογιών, η ιδεολογία του όλοι το ίδιο είναι και η ιδεολογία της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Εάν λάβουμε υπόψη μας τις τραγικές ανισότητες ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα και τις ανομίες που υπάρχουν στις μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι γύρω από τα τρία αυτά θέματα θα παιχτούν μεγάλα παιχνίδια. Αυτό με κάνει να καταλαβαίνω, ακόμη περισσότερο, την ανάγκη της πολιτικής, της ιδεολογίας και της κοινωνικής συνοχής που θα αντιστρέψουν αυτές τις τρεις ψευδοϊδεολογίες.”

 

Οραματιστής του σοσιαλισμού, ερχόταν από το μέλλον και εργάστηκε για να το κάνει καλύτερο για όλους, ειδικά για τους μη προνομιούχους. Για αυτό, το όνομά του, το ήθος του και η παρακαταθήκη του είναι ριζωμένα βαθιά στη λαϊκή συνείδηση.

 

Ο Γιώργος Γεννηματάς έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1994. Του οφείλουμε πολλά και κυρίως να αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη την τελευταία του επιθυμία:

 

“Αυτά που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσουν στόχο πολλών που με μεγαλύτερες δυνάμεις από εμένα θα τα κάνουν πράξη”». 

 #ΠΑΣΟΚ #pasok #gennimatas

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 25 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.