ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μπακογιάννης τσαλακώνει την εικόνα του Θεοδωρικάκου και έπεται συνέχεια

Ο Μπακογιάννης τσαλακώνει την εικόνα του Θεοδωρικάκου και έπεται συνέχεια Κύριο

10:09 - 11 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα πρόβλημα, ίσως σοβαρότερο από ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αναδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες με μία δημόσια παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος ήταν καλεσμένος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και έθεσε το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, με προσωπική μάλιστα αναφορά στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης και συνέχισε λέγοντας ότι ο υπουργός δεν έχει καν ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση.

 

Η απάντηση ήλθε αρχικώς μέσω διαρροών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα σε οξύ τόνο:   «Απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις-“σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».  

Ακολούθησε και επίσημη, εξίσου οξεία ανακοίνωση του υπουργείου στην οποία αναφερόταν: «Θα είναι χρήσιμο στον Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Αν ο δήμαρχος έχει δικαιολογημένα παράπονα, τι να πει και ο ομόλογος του της Θεσσαλονίκης, την οποία εδώ και μέρες οι γνωστές ομάδες έχουν κάνει λαμπόγυαλο, δίχως να ενοχλούνται από κανέναν. 

 

Το βέβαιο είναι ότι με την παρέμβαση Μπακογιάννη λεκιάζεται το προφίλ που τόσο προσεκτικά και επιμελώς φιλοτεχνεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος και μάλλον θα πρέπει να αναμένεται γενική«αντεπίθεση»…

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 11 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.