ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το νέο, «ψηφιακό» μαργαριτάρι του Τσίπρα

Το νέο, «ψηφιακό» μαργαριτάρι του Τσίπρα Κύριο

11:31 - 14 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοι του έχουν μία κάποια αγωνία για την διαδικασία της Κυριακής, μέσω της οποίας θα ψηφιστεί και πάλι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβεται.

Τα sms προς πάσα κατεύθυνση πέφτουν βροχή, ο Τσίπρας κάνει προεκλογική εκστρατεία δίχως αντίπαλο, δίνει συνεντεύξεις δεξιά και αριστερά, ωστόσο υπάρχει ένας κίνδυνος: Παρόλο που τρέχει μόνος, να βγει… δεύτερος. Όχι να χάσει την εκλογή, αλλά να μην κερδίσει το βασικό στοίχημα, αυτό της συμμετοχής. Η πρόκληση έχει τεθεί από το ΠαΣοΚ και τους 170τόσες χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή, στο άλλο κάπως παράδοξο, αλλά πάντως πολιτικά θεμιτό εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα. 

 

Εν όψει  αυτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία συνέντευξη στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, απ’ όπου προέκυψε ένα ακόμη «μαργαριτάρι», που αναπαράχθηκε και από τον λογαριασμό του στο twitter

 

Έγραψε, μεταξύ άλλων: «Το κάλεσμά μας είναι προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Όχι να ρίξουν μία ψήφο και να φύγουν, αλλά να έχουν, ψηφιακά, ενεργή συμμετοχή στις κρίσιμες αποφάσεις. Εκείνοι θα αποφασίσουν με ποιον και με ποιο πρόγραμμα θα μπούμε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές».

 

Μπορεί κάτι άλλο να εννοεί ο ποιητής, αλλά εν προκειμένω το «ψηφιακά» μοιάζει να σημαίνει «με την ψήφο τους». 

 

Η Αριστερά πάντα διακρινόταν για τους νεολογισμούς της και τον βασανισμό της γλώσσας και οι νέες τεχνολογίες φαίνεται ότι τα κάνουν όλα δυσκολότερα…

 

alexpsif

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.