ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το συνέδριο του ΠαΣοΚ και οι εκκρεμότητες

Το συνέδριο του ΠαΣοΚ και οι εκκρεμότητες Κύριο

10:23 - 16 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έπειτα και από την… νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές με τον έναν υποψήφιο, ο μήνας των κομματικών συνεδρίων και δραστηριοτήτων ολοκληρώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο, με το συνέδριο του ΠαΣοΚ - ΚΙΝΑΛ.

Η διαδικασία με την οποία κλείνει ένας κύκλος, που ξεκίνησε το προηγούμενο φθινόπωρο με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα της περιόδου για το ΠαΣοΚ. Και αυτό επειδή δεν θα πρόκειται απλώς για μία μάζωξη στελεχών, αλλά θα έχει και ουσία. 

 

Το σημαντικότερο επίδικο είναι η εκλογική στρατηγική του κόμματος και κυρίως η μετεκλογική. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που όλοι θα αναμένουν να ακούσουν είναι οι θέσεις και η επιχειρηματολογία για την διακυβέρνηση της χώρας. 

 

Θα αφεθούν κάποια παράθυρα ανοιχτά για συνεργασίες; Θα αποσαφηνιστεί τι ακριβώς σημαίνει «σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση», που λέει ο Ανδρουλάκης; Θα αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο συζήτησης και συγκλίσεων; Θα περιγραφούν όροι και προϋποθέσεις; 

 

Όλα αυτά θα έχουν τη σημασία τους και θα παίξουν το ρόλο τους στη διαμόρφωση του πολιτικού περιβάλλοντος, καθώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Και, για όση αξία έχει, στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα, τα ποσοστά του ΠαΣοΚ εμφανίζουν μία κάμψη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.