ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η νέα πολιτική περίοδος των σεναρίων, της αβεβαιότητας και της... «κολοκυθιάς»

Η νέα πολιτική περίοδος των σεναρίων, της αβεβαιότητας και της... «κολοκυθιάς» Κύριο

11:13 - 25 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Νταβός, ξεκινά κατ’ ουσίαν μία νέα πολιτική περίοδος, στην οποία θα κυριαρχήσει ο συνδυασμός δύο «αγαπημένων» συζητήσεων. Όλα θα περιστρέφονται, θέλοντας και μη, γύρω από τον ανασχηματισμό ή/και τις εκλογές.

Η συζήτηση θα μοιάζει με την «κολοκυθιά», καθώς μέχρις ότι φανούν οι διαθέσεις του Μητσοτάκη ως προς το ένα ή το άλλο, θα εξετάζεται γιατί και πώς θα πρέπει να γίνει ο ανασχηματισμός ή αν δεν έχει κανένα νόημα να γίνει, αν πρόκειται να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο και ενώ την ίδια στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα επικρατεί σε μερικούς μήνες και αν θα συμφέρει περισσότερο η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή θα είναι προτιμότερη η αναμονή, κ.ο.κ. 

 

Όλα αυτά θα συζητούνται ενώ θα αναμένεται και το καλοκαίρι, που ναι μεν θα συνδυάζεται με την προσδοκία για τον τουρισμό, αλλά και από την αγωνία για τις πυρκαγιές και τη δυσκολία των περισσότερων Ελλήνων να συμμετάσχουν στον τουριστικό ενθουσιασμό, αφού η βενζίνη οδεύει προς τα 3 ευρώ το λίτρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετακινήσεις, το κόστος διαμονής και διατροφής, κ.λπ. 

 

Αυτά και κάποια άλλα άγνωστα ακόμη στοιχεία θα διαμορφώσουν το πολιτικό περιβάλλον τις επόμενες εβδομάδες και με αυτά τα δεδομένα ο καθένας θα παίζει τα στοιχήματα του για εκλογές, ανασχηματισμούς και, ας μην το ξεχνάμε, για το τι θα γίνει με τη διακυβέρνηση της χώρας αφότου δούμε το αποτέλεσμα της κάλπης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.