ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο πονοκέφαλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογές και τα εναλλακτικά σενάρια

Ο πονοκέφαλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογές και τα εναλλακτικά σενάρια Κύριο

12:46 - 20 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί να έχει αρχίσει να γίνεται βαρετό το θέμα των εκλογών και ίσως θα έπρεπε να πάψει να συζητείται. Ίσως όμως και η βαρεμάρα να είναι και ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν σε αυτές, αφού ένα από τα βασικά της παράγωγα είναι η αδράνεια και στην πολιτική αυτό το στοιχείο μόνο σε μπερδέματα οδηγεί.

Μαζί με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών όμως, αναπτύσσονται και άλλα, που συναρτώνται από αυτές. 

Ένα από αυτά αφορά την κυβέρνηση που θα διενεργήσει τις δεύτερες εκλογές, αφού στις πρώτες θα είναι σχεδόν αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση. Εφόσον αυτό επαληθευτεί, έπειτα από τις διερευνητικές εντολές και τη γνωστή διαδικασία, θα πρέπει με βάση το Σύνταγμα να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. 

 

Ως προς αυτό, το κρίσιμο ζήτημα είναι σε ποιο σημείο θα βρίσκεται εκείνη την περίοδο η ένταση με την Τουρκία. Υπό συνθήκες κρίσης, υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό και με τα διπλωματικά ερείσματα της χώρας «στον πάγο», δεν το λες και την καλύτερη προοπτική. 

 

Γι’ αυτό αρχίζει και διερευνάται κάτι άλλο, όπως επιβεβαιώνεται από πληροφορίες. Νομομαθείς και αρμόδιοι της κυβέρνησης, αναφέρουν ότι το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα ορισμού πολιτικής κυβέρνησης, με βασική προϋπόθεση την διακομματική συμφωνία για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και τη σύνθεση της. 

 

Είναι ένα σενάριο που εξετάζεται για παν ενδεχόμενο και εφόσον η σχετική πρόταση κατατεθεί λόγω συνθηκών, ο καθένας θα πρέπει προφανώς να αναλάβει τις ευθύνες του…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.