ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο ιστορικός συμβιβασμός του Τσακαλώτου με τον Βαρουφάκη

Ο ιστορικός συμβιβασμός του Τσακαλώτου με τον Βαρουφάκη Κύριο

12:19 - 22 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όλοι για εκλογές μιλάνε και όλοι γι’ αυτές προετοιμάζονται, ωστόσο υπάρχει η εκκρεμότητα μίας όχι και τόσο ασήμαντης λεπτομέρειας, που δεν είναι άλλη από τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Όπως και να ‘χει πάντως, όσο κι αν διαρκέσει η προεκλογική περίοδος την οποία ούτως ή άλλως διανύουμε, θα ακούμε πολλά και ενδιαφέροντα. 

 

Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγονται και τα όσα είπε την Τρίτη στην ΕΡΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένα από τα πρόσωπα που προσφέρει θέαμα στην πολιτική. 

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν, ο Τσακαλώτος έδειξε ότι ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με τον… Βαρουφάκη. 

 

Όπως ανέφερε, με απλή αναλογική πρέπει να είσαι έτοιμος να τα βρεις με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν, ενώ εκτίμησε και ότι η πρόταση πέντε σημείων του Αλέξη Τσίπρα σε ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και Βαρουφάκη, αυτόν τον στόχο έχει: 

 

Είπε σχετικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή… γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠαΣοΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

 

Θα πει κανείς, ότι πρόκειται για κλασική πολιτική τακτική και δοκιμασμένη πρακτική: τείνεις χείρα φιλίας προς τους «μικρούς» για να τους φθείρεις εκλογικά. 

Από την άλλη, έχει σημασία και πώς θα εκληφθεί από τους πολίτες το δίλημμα, ειδικά αν το «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» γίνει «Μητσοτάκης ή Βαρουφάκης»…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 22 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.