ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πολιτική τοξικότητα και η ενδεικτική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα την Τετάρτη

Η πολιτική τοξικότητα και η ενδεικτική σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα την Τετάρτη Κύριο

12:06 - 04 Ιουλ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ό,τι και να λέει, όποιος κι αν το λέει, η προεκλογική ατμόσφαιρα έχει πλέον κυριαρχήσει. Όλοι σε αυτούς τους ρυθμούς κινούνται, μόνο αυτό έχουν στο μυαλό τους και για πολλούς το μόνο που δεν είναι βέβαιο, είναι η Κυριακή του φθινοπώρου κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες.

Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν για τις 18 Σεπτεμβρίου, άλλοι μιλούν για τις 25 και υπάρχουν και εκείνοι που φτάνουν έως τις 2 Οκτωβρίου, αλλά και κάποιοι, λίγοι, που «βλέπουν» εκλογές στην γρουσούζικη ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου. 

 

Αυτά όλα συμβαίνουν στη σφαίρα της… εικαζόμενης βεβαιότητας. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι τα δεδομένα. Και ποια είναι αυτά; 

 

Πρώτον: Ο Πρωθυπουργός φαίνεται πως όντως σκέφτεται τις εκλογές, το έχει αφήσει να εννοηθεί. 

 

Δεύτερον: Ο ίδιος έχει πει ότι επιμένει πως το ορθό από πολλές απόψεις, είναι να φτάσει στο τέλος της συνταγματικής της θητείας η κυβέρνηση. 

 

Τρίτον: Παρόλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η χώρα δεν αντέχει μία μακρά προεκλογική περίοδο σε κλίμα πολιτικής τοξικότητας. 

 

Ως προς το τελευταίο, από τότε που το είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει φωτιά στα τόπια και «κερνάει τοξικότητα» σε όλα τα πεδία. 

 

Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι αναμένουν την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. 

Ο βαθμός της τοξικότητας σε αυτή τη διαδικασία, πιθανώς θα είναι διαφωτιστικός. Και θα φανεί αν η σύγκρουση αυτή θα είναι και η άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ή αν θα συνεχιστούν οι μαντεψιές και για πόσο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.