ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα όνειρα θερινής νυκτός για αποχώρηση του Βενιζέλου από το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Τα όνειρα θερινής νυκτός για αποχώρηση του Βενιζέλου από το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» Κύριο

11:55 - 17 Αυγ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία από τις πολιτικές παρενέργειες του Αυγούστου και με αφορμή τη υπόθεση των υποκλοπών, είναι οι ατυχείς, έως κωμικοτραγικές παρερμηνείες των παρεμβάσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρωταγωνιστής της δομικής και πολυδιάστατης αντιπολίτευσης (στην ουσία αντίστασης) στο καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-«ορφανών» του καραμανλισμού, επέκρινε σφοδρά τις κυβερνητικές ανεπαρκείς δικαιολογίες για τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη. Με αυτόν τον τρόπο ήλθε μεν πιο κοντά στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, αν και βγήκε πολύ πιο μπροστά από εκείνον και το κόμμα. 

 

Κάποιοι όμως στον φιλοσυριζαϊκό Τύπο, είδαν ότι με τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και το διέσπασε. Και ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποκαθήλωση του Μητσοτάκη, με τον πρώην αντιπρόεδρο σε ρόλο στρατηγού, με συμπαραστάτες τον Πολάκη και τον Τσίπρα. 

 

Προφανώς και πρόκειται για αστείες σκέψεις. 

 

Το μόνο που φανερώνεται από όλα αυτά, είναι ότι ένας άνθρωπος, εν προκειμένω ο Βενιζέλος, είναι από μόνος του επαρκέστερος ως πόλος αντιπολίτευσης από ένα ολόκληρο κόμμα, με το οποίο δεν έχει και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει κοινό κώδικα επικοινωνίας, ούτε ως προς τα στοιχειώδη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.