ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν πληρώνει ενοίκιο, αλλά παίρνει...στεγαστικό επίδομα η πρόεδρος της Κομισιόν!

Δεν πληρώνει ενοίκιο, αλλά παίρνει...στεγαστικό επίδομα η πρόεδρος της Κομισιόν! Κύριο

10:45 - 20 Σεπ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τις αντιφάσεις της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανάμεσα στα όσα εξαγγέλει για την ενεργειακή κρίση και στα όσα πράττει σε προσωπικό επίπεδο, επισημαίνει, με γραπτή του ερώτηση-καρφί, ο Γερμανος ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Markus Buchheit!

Ειρωνευόμενος, εμφανώς, το γεγονός ότι η πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τη λύπη της για την αύξηση των τιμών της ενέργειας, τονίζει ότι η ίδια έχει ένα διαμέρισμα στα κεντρικά γραφεία της Επιτροπής, που πληρώνεται με χρήματα των φορολογουμένων.

Επικαλούμενος δε, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι ζεί εκεί δωρεάν εδώ και χρόνια αλλά, εξακολουθεί να λαμβάνει στεγαστικό επίδομα 4.185 ευρώ το μήνα.

Βέβαια, διευκρινίζει, εχει παραιτηθεί από 1.500 ευρώ από αυτό το ποσό, αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει 2.685 ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ενοίκιο να πληρώσει.

Ζητά, τέλος, απαντήσεις, πρώτον για το πόσο υψηλό είναι το κόστος κοινής ωφέλειας για την επίσημη κατοικία της κυρίας von der Leyen στο κτίριο Berlaymont και κατά πόσον έχουν αυξηθεί αυτοί οι λογαριασμοί, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας

Και καταλήγει διερωτώμενος, πότε σκοπεύει η Πρόεδρος της Επιτροπής να παραιτηθεί πλήρως από το επίδομα στέγασης ή τουλάχιστον να το δωρίσει (σε οικογένειες που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν τα έξοδα κοινής ωφέλειας λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, για παράδειγμα).

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
Copyright © 1999-2023 Premium S.A. All rights reserved.