ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ματαιότητα του μεγάλου περίπατου συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Αθήνα

Η ματαιότητα του μεγάλου περίπατου συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Αθήνα Κύριο

10:18 - 24 Νοε 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αποτελεί πλέον ένα μνημείο της πολιτικής ματαιοδοξίας ή και πολλών άλλων χαρακτηριστικών της κακοδαιμονίας μας και όσοι περιδιαβαίνουν το κέντρο της Αθήνας, το διαπιστώνουν καθημερινώς: Ο πολυδιαφημισμένος δήθεν μεγάλος, δήθεν περίπατος.

Ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και βασίστηκε σε αμφιλεγόμενες επιστημονικές μελέτες, διευκολύνθηκε αρχικώς με έκτακτες ρυθμίσεις λόγω της πανδημίας, κόλλησε στην πορεία σε διάφορα άλλα, τα οποία όφειλε κανείς να αναμένει (π.χ. αρχαιολογική υπηρεσία) και πλέον έχει καταλήξει να είναι μία μεγάλη παραφωνία μέσα στις πολλές της πρωτεύουσας και μία εστία πολλαπλής ρύπανσης. 

 

Σαν να μην έφταναν αυτά, τα έργα που προχωρούν με ρυθμό χελώνας - και ενώ είχε ανακοινωθεί με βεβαιότητα ότι στα τέλη του έτους, άντε στις αρχές του ’23 ο περίπατος θα είχε ολοκληρωθεί - προκαλούν ζημιές και αναστατώσεις άλλου είδους. 

 

Όπως μαρτυρούν και καταγγέλουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχές περί την πλατεία Συντάγματος, τις τελευταίες ημέρες οι τσαπατσουλιές του περιπάτου είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν τα καλώδια της ηλεκτροδότησης και των δικτύων του ίντερνετ, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν σε αναστάτωση και δικαιολογημένη οργή πολιτών και επαγγελματιών. 

 

Μένει να φανεί αν το αποτέλεσμα θα επαρκέσει ώστε να ξεχαστούν όλα αυτά και θα δικαιώσει τους εμπνευστές του έργου, ή αν θα πρόκειται για κάτι αντίστοιχο της ανάπλασης της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, που κατά πολλούς ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, πολύ κακό για το τίποτα…

 

peripa1

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.