ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ηχηρά «καρφιά» Καραμανλή σε Μπακογιάννη για την «τριτοκοσμική» Αθήνα

Ηχηρά «καρφιά» Καραμανλή σε Μπακογιάννη για την «τριτοκοσμική» Αθήνα Κύριο

08:56 - 01 Δεκ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο νέος ΚΟΚ που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Μεταφορών προβλέπει λιγότερες τιμωρίες για τα οχήματα (πχ αφαίρεση πινακίδων), αλλά πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα για τους οδηγούς-παραβάτες.

Ανάμεσα στις παραβάσεις που η τιμωρία τους αυστηροποιείται είναι το παρκάρισμα σε ράμπες πεζοδρομίων για ΑΜΕΑ.

Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ θα αυξηθεί σημαντικά, με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή να σημειώνει ωστόσο πως πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των κανόνων στην πράξη, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία στην πόλη.

Μιλώντας στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής άφησε σαφείς αιχμές για την κατάσταση στην Αθήνα, χρεώνοντας πολλά από τα προβλήματα στον Δήμο της Αθήνας.

Ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για την κατάσταση στην πρωτεύουσα, εκτόξευσε «πυρά» κατά του Κώστα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι τα πεζοδρόμια αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και ο Δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα. Η κατάσταση, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του δήμου Αθηναίων, θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τα ΑμεΑ. Όχι απλά δεν τους διευκολύνει, αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια».

Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ακόμα ότι δυστυχώς όσο κι αν ο νομοθέτης αυστηροποιήσει τους κανόνες υπάρχει ένα ζήτημα. «Το ζήτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει αυτό το νόμο. Και εδώ βλέπουμε ότι τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και η Τροχαία πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται, ειδικά στα ζητήματα των ΑΜΕΑ. Διότι αυτή τη στιγμή, το ζήτημα δεν είναι μόνο να νομοθετήσουμε αυστηρό πλαίσιο. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.