ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μητσοτάκης στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, για πρώτη φορά μετά τον… Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, για πρώτη φορά μετά τον… Μητσοτάκη Κύριο

12:57 - 02 Δεκ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Αλβανία, αρχικώς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων που διεξάγεται στα Τίρανα και εν συνεχεία για επίσημη διμερή συνάντηση.

Η Σύνοδος είναι υπονομευμένη εκ προοιμίου καθώς ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξαντάρ Βούτσιτς έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, λόγω της συνεχιζόμενης διαμάχης με τη διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου. 

 

Υπό αυτήν την συνθήκη, περισσότερο ενδιαφέρον ίσως να έχει η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και ιδιαίτερα η μετάβαση του στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας και ειδικότερα στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη, την Τετάρτη. (Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, θα πάει στο Παλλάς για τα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» και την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού).  

 

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έρχονται εκλογές και ότι η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, όπως και η αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα, έχουν την πολιτική τους επιρροή. 

Σημειωτέον ότι η τελευταία επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ήταν εκείνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Ιανουάριο του 1991. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 02 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.