ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δύσκολη απόφαση και ριψοκίνδυνη να μην περιληφθούν κουραμπιέδες και μελομακάρονα στο «καλάθι του Άη Βασίλη»

Δύσκολη απόφαση και ριψοκίνδυνη να μην περιληφθούν κουραμπιέδες και μελομακάρονα στο «καλάθι του Άη Βασίλη» Κύριο

06:27 - 08 Δεκ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εκλογές έρχονται, όλοι σιγά σιγά ή και πιο πιεστικά θα κάνουν τους απολογισμούς τους και πρώτοι οι υπουργοί (άντε, δεύτεροι μετά τον Πρωθυπουργό). Κάποιοι θα έχουν εύκολο έργο (βλ. Πιερρακάκης), άλλοι πιο σύνθετο (βλ. Κεραμέως, Πλεύρης, Σκρέκας, κ.ά.), κυρίως γιατί όσα εκείνοι θα παρουσιάσουν ως επιτυχίες και θριάμβους, δεν θα τα αντιλαμβάνονται αναγκαστικά με τον ίδιο τρόπο και οι πολίτες-ψηφοφόροι. Στο βαθμό βέβαια που ψηφίζουν με αξιολογικά κριτήρια.

Σε ειδική κατηγορία ως προς αυτά ανήκει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πολλά και διάφορα, από τις επενδύσεις, το Ελληνικό ή τους Άραβες συνομιλητές, μέχρι την απόσταση των τραπεζιών την εποχή των περιορισμών στην εστίαση και -εσχάτως- το καλάθι του νοικοκυριού. 

 

Το τελευταίο το έχει πάρει πολύ ζεστά και πατριωτικά, το δουλεύει, το κυνηγάει, άλλοι αντιλαμβάνονται ότι αποδίδει, άλλοι όχι. 

Ωστόσο, η τελευταία απόφαση να μην περιλάβει στο «καλάθι του Αη Βασίλη» τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. 

 

Την εξήγησε ως εξής: 

«Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους». 

 

Το θέμα είναι ότι η τολμηρή αυτή απόφαση απογοητεύει τους φανατικούς και των δύο γλυκισμάτων, οι οποίοι θα δουν τις τιμές σε αδιανόητα όπως φαίνεται επίπεδα και θα αρχίσουν να ψάχνουν συνταγές και μυστικά για την κατ’ οίκον παρασκευή…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.