ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιοι υπουργοί της κυβέρνησης... απογοήτευσαν τον Άδωνι

Ποιοι υπουργοί της κυβέρνησης... απογοήτευσαν τον Άδωνι Κύριο

20:30 - 17 Μαρ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Περισσότερη ομαδική δουλειά περίμενε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι κρύφτηκαν στα δύσκολα και δεν βγήκαν να υπερασπιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως ανέλαβε την πολιτική ευθύνη. Αντίθετα, σημείωσε, κάποιοι δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης "κρύφτηκαν" και δεν έπαιξαν "ομαδικά".

Είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο; Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα. Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του για να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Μητσοτάκης».

Για ποιους χτυπά η καμπάνα;

Κικίλιας, Δένδιας, Πιερρακάκης και Θεοδωρικάκος είναι πάντως οι δημοφιλέστεροι υπουργοί, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.