ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Debate; Ποιο debate;

Debate; Ποιο debate; Κύριο

10:46 - 25 Μαϊ 2023
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την πρώτη του μετεκλογική και ταυτόχρονα προεκλογική (ενόψει 25ης Ιουνίου) συνέντευξη έδωσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σίγουρα είχε το ενδιαφέρον της. Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ένα σαφές στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει, με στόχο την επανάληψη της νίκης και πρωτίστως την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Οι στόχοι είναι σαφείς, το πολιτικό περιβάλλον σχεδόν ξεκάθαρο και όλα φαίνεται ότι θα κριθούν σε κάποιες λετομέρειες, όπως το αν θα έχει διαρροές η ΝΔ προς το ΠαΣοΚ, αν θα έχει πρόβλημα χαλαρής ψήφου λόγω βεβαιότητας και - κυρίως - το ποσοστό που θα μείνει εκτός Βουλής. 

 

Θα φανούν όλα αυτά, στην πορεία πάντως διαπιστώνεται ότι κάποιες εκκρεμότητες διευθετούνται με συνοπτικές διαδικασίες και εκ των πραγμάτων. Όπως το αν θα γίνει νέο debate. Ήταν κάτι στο οποίο επέμενε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως μάλλον δεν θα επιμένει πλέον και όταν ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, είπε μάλλον το αυτονότητο: 

 

«Νομίζω ότι αυτό το debate δεν έχει λόγο να γίνει, διότι πολύ απλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ζήτημα για το ποιος θα είναι πρώτος. Άρα νομίζω ότι σε αυτό το ερώτημα, είμαι πολύ ειλικρινής, απάντησε η ίδια η ζωή, απάντησε η κάλπη μάλλον, δεν απάντησε η ζωή».

 

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, η απάντηση έχει πολλά στοιχεία αστικής ευγένειας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.