ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητική «χαλαρότητα» στα θέματα ασφάλειας

10:49 - 22 Δεκ 2016
Με αμήχανο τρόπο και πάντως χωρίς μέριμνα που να καταδεικνύει την ανησυχία της έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο, υποδέχθηκε η κυβέρνηση τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών έπειτα από τις δολοφονικές επιθέσεις στην Αγκυρα και την Μόσχα, και το μακελειό του Βερολίνου.

Η σύμπτωση των εξελίξεων δεν προξένησε καμία ουσιαστική κυβερνητική αντίδραση, αντιθέτως η εικόνα ήταν μάλλον παράδοξη: ο Πρωθυπουργός να περιοδεύει στην Κρήτη, να πίνει ρακές, να χορεύει στους δρόμους με τα παιδάκια και να διαπληκτίζεται με αγρότες σε μία μάλλον ασήμαντη συσκεψη με τοπικούς φορείς.

Μίλησε βέβαια τηλεφωνικώς με την Ανγκελα Μέρκελ για να εκφράσει την συμπαράστασή του και δεν παρέλειψε πάντως από το βήμα (προεκλογικής;) συγκέντρωσης στο Ηράκλειο να κάνει μία δήλωση: «Η Άγκυρα, το Βερολίνο, η Μόσχα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίστηκαν από τον τρόμο αποτρόπαιων πράξεων. Πράξεων που αποδεικνύουν ότι δυστυχώς ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή. Και πως μπορεί να μην το υπολογίζουμε καμιά φορά, αλλά είναι ανεκτίμητο το αγαθό της ασφάλειας και της σταθερότητας που απολαμβάνουμε εδώ στην Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα, στο κέντρο μιας ευρύτερα αποσταθεροποιημένης περιοχής με κρίσεις παντού τριγύρω, αποτελεί πεδίο σταθερότητας και ασφάλειας στην Ευρώπη».

Αυτό που προξένησε αίσθηση ήταν ότι υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ για μερικές ώρες στην ευρύτερη περιοχή διαμορφώνονταν συνθήκες αναταραχής, δεν συγκλήθηκε ούτε μία κυβερνητική σύσκεψη, ενώ ούτε καν πέρασε από το μυαλό των συνεργατών του κ. Τσίπρα ή του ιδίου να συγκαλέσουν, έστω για συμβολικούς λόγους ένα υπουργικό συμβούλιο για θέματα ασφάλειας. Από επικοινωνιακή και μόνο άποψη μία τέτοαι συνεδρίαση θα ήταν χρήσιμη, σε ένα συμβούλιο που όχι απλώς υπολειτουργεί, αλλά στην ουσία αδρανεί.

Κατά τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση και παρά τις εξαγγελίες και τις φραστικές της διαβεβαιώσεις, δείχνει πως τα θέμετα ασφάλειας την απασχολούν με έναν… ιδιαίτερο τρόπο και τα αντιμετωπίζει με κάποια χαλαρότητα. Και στην ουσία έτσι δίνει έδαφος και ευκαιρία στον Κυρ. Μητσοτάκη να επενδύσει πολιτικά στο συγκεκριμένο πεδίο. 

Η τραγελαφική σύμπτωση ήταν πως για μία ακόμη φορά τρία τρόλεϊ στην περιοχή του Πολυτεχνείου πυρπολήθηκαν, προφανώς από τις ίδιες ομάδες που οι αρχές Ασφαλείας της χώρας αφήνουν να δρουν ανενόχλητες και να εκτονώνουν την οργή τους στην δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.