ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μαρτύριο του Τζανακόπουλου στο Αιγάλεω

10:22 - 05 Μαϊ 2017
Δύο περιστατικά, δύο δημόσιες αναφορές, ένα πρόσωπο της Αριστεράς του 2017.

Την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος αποκάλυψε την δική του αντίληψη για το ποιος δικαιούται να ομιλεί. «Ο κ. Μητσοτάκης νομίζω ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά στο όνομα των ανέργων ή των εργαζόμενων στο Κερατσίνι και στο Αιγάλεω. Δεν τις ξέρει αυτές τις περιοχές, δεν τις έχει δει ποτέ του. Εγώ τουλάχιστον έχω μείνει δύο χρόνια στο Αιγάλεω». Σαν να έλεγε ότι έχει υπηρετήσει στο Βιετνάμ και να διεκδικεί παράσημα… 

 

Κλασικό σύμπτωμα της πολιτικής του twitter. Πρώτα μιλάς, μετά σκέφτεσαι. Και πάντως ενδεικτική ενός αριστερού ελιστισμού, που μάλλον χαρακτηρίζει την σημερινή κυβέρνηση ή την ηγετική της ομάδα. 

 

Όμως το χειρότερο από όλα είναι κάτι άλλο: Από το κείμενο της συνέντευξης που διανεμήθηκε από το γραφείο του κ. Τζανακόπουλου, οι συγκεριμένες λέξεις για το Αιγάλεω έχουν παραληφθεί.

 

Αυτό δείχνει περισσότερα από οτιδήποτε άλλο.   

 

Περίπου την ίδια στιγμή που μιλούσε ο κ. Τζανακόπουλος στον Flash, ο Γ. Βαρουφάκης μιλούσε στην ΕΤ3. Και πέραν των όσων γνωστών ή μη έλεγε για την τραυματική (για εμάς) εκείνη περίοδο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της αντίληψής του. Απευθυνόμενος στην δημοσιογράγο Δώρα Αυγέρη, η οποία μόλις είχε διατυπώσει μία ερώτηση που δεν του πολυάρεσε, ο κ. κ. Βαρουφάκης είπε: 

 

«Ενας από τους λόγους που είστε εσείς εδώ είναι γιατί το 2013 ήμασταν εδώ με τον Αλέξη Τσίπρα κι αγωνιζόμασταν για να ανοίξει αυτό εδώ το στούντιο. Γι αυτό, να είστε λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς και τους υπαινιγμούς σας. Να κρατήσετε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον, διότι σε αυτό το στούντιο δε θα βρισκόσασταν αν δεν ήταν ο αγώνας εκείνων που έδωσαν τη μάχη για να ξανανοίξει». 

 

Κοινώς: επειδή κατά την άποψή του, η λειτουργία της ΕΤ3 οφείλεται σε αυτόν, οι δημοσιογράφοι της θα πρέπει να του φέρονται όπως εκείνος επιθυμεί. 

 

Η μόνη διαφορά μεταξύ Βαρουφάκη και Τζανακόπουλου είναι ότι ο ένας είναι πλέον μακριά και ο άλλος παραμένει κοντά στον Πρωθυπουργό. 

 

Το άσχημο είναι ότι και οι δύο έχουν ασκήσει επιρροή στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την τύχη της χώρας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 05 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.