ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτανάφλεξη

15:41 - 02 Ιουν 2017
Κάπου εδώ φαίνεται ότι κλείνει ένας κύκλος. Αυτός που άνοιξε με τις θριαμβολογίες από τις εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, τα ψέματα με το τέλος των μνημονίων το 2015, την υπερήφανη διαπραγμάτευση και τα πιο υπερήφανα μνημόνια και μεταμνημόνια του 2017, την διαγραφή του χρέους που πήγε περίπατο, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση που δεν ήλθε ποτέ, την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δύναμη ευθύνης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, την μετατροπή του Τσίπρα σε νέο Ανδρέα.

Ο Πρωθυπουργός και η ομάδα που τον περιστοιχίζει έχουν πει τόσα ψεύδη και έχουν κάνει τόσα λάθη που πιθανώς δεν μπορούν πλέον να τα απαριθμήσουν. Σήμερα, έχοντας δρομολογήσει την εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της Ελλάδας με τις παραλείψεις, τις καθυστερήσεις και τα ιδεολογήματά τους, βρίσκονται μόνοι με την πραγματικότητα. Και αρχίζουν να έχουν νευράκια.

 

Εδώ και δυόμισι χρόνια, αντί να κυβερνούν κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα. Θεωρώντας ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη, θα πατάξουν την διαπλοκή, θα επιτύχουν ανάπτυξη με τα ψέματα, θα εξαφανίσουν την φοροδιαφυγή και – κατά βάση – θα κυριαρχήσουν ιδεολογικά και πολιτικά, προσκρούουν πλέον με βίαιο τρόπο στην πραγματικότητα.

 

Κανείς δεν πρόκειται να κάνει καμία χάρη στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή εκείνος νομίζει ότι «έχει δίκιο». Και κανείς δεν τον πιστεύει, απλώς και μόνο επειδή τα εφευρήματά του περί πολιτικών λύσεων εκλαμβάνονται στην Ευρώπη ως απεγνωσμένες προσπάθειές του να αποφύγει την τήρηση όσων έχει συμφωνήσει.

 

Κάποιοι λένε ότι το σκηνικό που διαμορφώνεται θυμίζει 2015.

 

Το θέμα είναι ότι το 2015 δεν μπορεί να επαναληφθεί. Αν ο Τσίπρας επιχειρήσει κάτι σπασμωδικό (εκλογές, δημοψήφισμα,…), κανείς δεν πρόκειται να κλονιστεί. Θα είναι πολύ απλά μία περιπέτεια για την χώρα, η οποία όμως βρίσκεται πλέον στην μέση της «αντιπυρικής ζώνης» και κανέναν δεν ανησυχεί στην Ευρώπη. Ολοι μοιάζουν να έχουν πλέον εναλλακτικό σχέδιο, ένα plan B, όχι όμως η Ελλάδα και η κυβέρνησή της.

 

Πιθανώς κάποιοι να αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι τελείωσε. Πόσο θα διαρκέσει η τελευταία φάση του δράματος είναι άγνωστο, αν και τα χρονικά περιθώρια είναι δεδομένα. Ο Τσίπρας δεν έχει πλέον ούτε χρόνο, ούτε τρόπο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αυταναφλεγεί - πολιτικά. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:35 - 02 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.