ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «3η Σεπτέμβρη» έδειξε τι συμβαίνει στην Κεντροαριστερά

10:44 - 04 Σεπ 2017
Είναι γνωστό ότι μία εικόνα περιγράφει καλύτερα την πραγματικότητα απ' ό,τι τα λόγια και μάλλον αυτό ισχύει απολύτως στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ και του υπό διαμόρφωση νέου φορέα στον χώρο του Κέντρου.

Οι παρουσίες, οι απουσίες, οι στάσεις και οι... αποστάσεις που καταγράφηκαν στην εκδήλωση του Ζαππείου για την 3η Σεπτέμβρη είναι κατά πάσα πιθανότητα μία «φωτογραφία» των στόχων και επιδιώξεων, αλλά ενδεχομένως και της επόμενης ημέρας, μετά την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στις αρχές Νοεμβρίου. 

Οι παρουσίες: ήταν εκεί οι δύο πρώην πρόεδροι, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος. Δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά, δεν μίλησαν, έκαναν ο ένας ότι δεν έβλεπε τον άλλο. 

Ηταν εκεί ο Γ. Καμίνης. Δεν είναι ΠΑΣΟΚ, όμως εξελέγη δήμαρχος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται ψήφους αν θέλει να εκλεγεί αρχηγός του νέου φορέα. Δεν είχε περιθώριο απουσίας. 

Ηταν εκεί φυσικά οι Γ. Ραγκούσης και Γ. Μανιάτης, υποψήφιοι πρόεδροι και αυτοί και στελέχη του κόμματος, έστω και αν ο Ραγκούσης έλειψε για λίγα χρόνια (ποτέ όμως δεν στράφηκε κατά του κόμματός του). 

Οι απουσίες: δεν ήταν εκεί ο Κ. Σημίτης. Η επίσημη εκδοχή είναι πως απουσίαζε εκτός Αθηνών, όμως αυτό δεν λέει και πολλά. Αν ήθελε να παραστεί θα επέστρεφε και ότι δεν το έκανε πιθανώς να δείχνει κάτι. Κατά κάποια εκτίμηση, επιθυμία του πρώην πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πραγματικά νέου φορέα που να μην ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ. 

Δεν ήταν εκεί ούτε ο Στ. Θεοδωράκης. Αυτός και αν δεν θέλει να ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ και πάντως μάλλον γνωρίζει καλά ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του δεν βρίσκεται εκεί. Αλλωστε αν το προσέξει κάποιος, ο Σταύρος δεν μιλάει ούτε για Κεντροαριστερά, ούτε για σοσιαλισμούς ούτε για τίποτε από όλα αυτά. 

Στον βαθμό που όλα αυτά έχουν την σημασία τους, οι διεργασίες στον προοδευτικό χώρο έχουν δρομολογηθεί. Με την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία την ερχόμενη Παρασκευή, τα δεδομένα θα καταγραφούν και οι προθέσεις προσώπων και ομάδων θα φανούν. Αρκεί μόνο η εικόνα αυτή του Ζαππείου να μην καταλήξει μία μουντζούρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 04 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.