ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για όσους έχουν αυταπάτες: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2008 είναι εδώ

14:27 - 06 Δεκ 2017
Εννέα χρόνια πέρασαν από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και κάποιες συμπτώσεις, όσο και αν προξενούν εντύπωση, είναι διαφωτιστικές.
Μόλις μία ημέρα πριν την επέτειο, μία από τις τακτικές πλέον παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα αποκάλυψε πολλά. Τα μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σε ένδειξη συμπαράστασης στους τρομοκράτες Μαζιώτη και Ρούπα.
Ο κ. Δραγασάκης συνέστησε ψυχραιμία και είπε το εκπληκτικό: «Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι».
Ακούστηκε σαν ομολογία, αλλα την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει και την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις ομάδες αυτές.
Την ίδια ώρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία περίπου πανηγύριζε για τα όσα είχαν γίνει στην Αθήνα τις ημέρες που ακολούθησαν την δολοφονία. Το κάψιμο και το πλιάτσικο χαρακτηρίζονται σε αυτήν την ανακοίνωση «κινητοποιήσεις»...
«Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση μιας σειράς κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται, μέσα σε ένα κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής», αναφέρεται στην ανακοίνωση των νεολαίων και στην συνέχεια σημειώνεται:
«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν ακόμη στην υπέρβαση της κρίσης στην πλάτη της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ταυτόχρονα η ακροδεξιά επιχειρεί να ανακτήσει πολιτικό και κοινωνικό χώρο, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη διεύρυνση των ελευθεριών, για τον ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και για την επικράτηση της αλληλεγγύης απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η νέα γενιά πρέπει να μπει ξανά στο προσκήνιο της συλλογικής ζωής και δράσης, απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο και τη λογική της ανάθεσης».
Αλλη μία προκλητική επιβεβαίωση του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι να αντιταχθούν σε όλα όσα η κυβέρνηση του κόμματός τους εφαρμόζει και όλα αυτά με αφορμή την επέτειο εκείνης της δολοφονίας.
Τρικυμία εν κρανίω, ή απλώς μία εικόνα από το μέλλον;
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.