ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύ αργά για δάκρυα κ. Τόσκα

14:40 - 20 Απρ 2018
Επτά στους δέκα Ελληνες δηλώνουν ανήσυχοι για το έλλειμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης στην χώρα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Επτά στους δέκα Ελληνες δηλώνουν ανήσυχοι για το έλλειμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης στην χώρα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδίδει μία ανακοίνωση συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά την Μεγάλη Δευτέρα.

Τότε που ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας δήλωνε αμετροεπώς και ως μη όφειλε: «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει!».

Ούτε για να εκδίδει συλλυπητήριες ανακοινώσεις είναι προορισμένο το υπουργείο, ούτε για να κάνει προκλητικές δηλώσεις βρίσκεται στην θέση αυτή ο υπουργός.

 

Το έλλειμμα της ασφάλειας δεν είναι θέμα προς συζήτηση και όσο η κυβέρνηση επιμένει να το χειρίζεται με αυτόν τον τρόπο, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Πρόκειται δε για κυβερνητική αμέλεια συνολική και ενδεικτική νοοτροπίας. Όταν όλα αυτά συμπίπτουν με δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος την ίδια ημέρα δηλώνει υπερήφανος για τον νόμο με τον οποίο μειώθηκε η εγκληματικότητα, όπως είπε.

Τον νόμο με τον οποίο «αποσυμφορήθηκαν» οι φυλακές και πλημμύρισαν οι δρόμοι με ποινικούς και δολοφόνους.

 

Σε συνθήκες κανονικές, όποιος δεν κάνει για την δουλειά, πάει σπίτι του, είτε είναι υπουργός, είτε επιχειρησιακός. Εδώ δεν έχουμε κανονικές συνθήκες. Εχουμε Πρωθυπουργό και υπουργούς οι οποίοι διαβάζουν πλαστές στατιστικές και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα με κουβέντες και αριστερίστικες στρεβλώσεις. Ίσως ήδη να είναι αργά για την αποχώρηση του κ. Τόσκα από το υπουργείο.

 

Δεν αποκλείεται άλλωστε συντομότερα ή αργότερα να φύγουν όλοι μαζί παρέα, και αυτός και ο Πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι. Το να αρνούνται όμως ένα πρόβλημα υπαρκτό και να κατηγορούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ότι παραπληροφορούν, ενώ η έξαρση της εγκληματικότητας είναι πλέον αντιληπτή από όλους, δικαιολογεί κάθε ανησυχία.

 

Και τέλος πάντων, ας σκεφτούν για μία φορά και το κρείττον το σιγάν...

Τελευταία τροποποίηση στις 19:25 - 20 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.