ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς η Δεξιά της Δεξιάς μπορεί να χαρίσει την αυτοδυναμία στον Μητσοτάκη

11:43 - 23 Απρ 2018
Ιδού λοιπόν ένα νέο μεγαλοφυές σχέδιο: τα πολιτικά ορφανά της Δεξιάς, όσοι δηλαδή έχουν διαγραφεί από την ΝΔ, πάσχισαν αλλά απέτυχαν να μπουν στην Βουλή, προέκυψαν από τις ατυχείς προσπάθειες του Καρατζαφέρη ή έχουν εικονίσματα που μόνο αυτοί προσκυνούν στα γραφεία τους, σχεδιάζουν λέει την δημιουργία ενός νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

 

Ο Πάνος Καμμένος είδε φως και μπήκε, όπως φάνηκε από τις συναντήσεις του της προηγούμενης εβδομάδας με την Κατερίνα Παπακώστα και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Πράγματι, θα έχει ενδιαφέρον και θα είναι χαριτωμένη μία συνύπαρξη στο νέο αυτό κόμμα, της Παπακώστα, του Καμμένου, του Κρανιδιώτη, του Μπαλτάκου και φυσικά του Αντώναρου. Ομολογουμένως θα προσδώσει κάποιο νέο στοιχείο στην κατά τα άλλα βαρετή πολιτική σκηνή.

Θα επαρκεί αυτό ώστε να αποτρέψει το μοιραίο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρακολουθεί σε κατάσταση έξαψης αυτές τις «διεργασίες»; Μάλλον δύσκολο.

Στην κυβέρνηση μοιάζουν να μην κατανοούν την εκλογική αριθμητική. Πιστεύουν ότι αυτό που θα έχει σημασία την επομένη των εκλογών θα είναι το αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει 19% ή 25%. Στην πολιτική θεωρητικολογία, προφανώς και το ποσοστό του θα έχει κάποια βαρύτητα. Για τις συζητήσεις στο Φίλιον.

Όμως η επόμενη ημέρα κρίνεται από δύο παραμέτρους μόνον. Το ποσοστό του πρώτου και το ποσοστό εκείνων που θα μείνουν εκτός Βουλής. Όσο μεγαλύτερο είναι το δεύτερο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες του νικητή των εκλογών να κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Με βάση τα όσα έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ μοιάζει να ξεπερνά άνετα το όριο της αυτοδυναμίας. Με τα ποσοστά της συγκεκριμένης δημοσκόπησης οι έδρες θα κατανέμονταν ως εξής: ΝΔ (36,3%) 155, ΣΥΡΙΖΑ (23,3%) 67, ΚΙΝΑΛ (9%) 26, ΧΑ (7,1%) 20, ΚΚΕ (6,7%)  19, Εν. Κεντρώων (3,3%) 9.

Το ποσοστό εκείνων που μένουν εκτός Βουλής είναι γύρω στο 11%, με βάση την ίδια έρευνα.

Και εδώ κάπου κρύβεται το ενδεχόμενο όλοι οι σχεδιασμοί εκείνων που ονειρεύονται ένα πλήγμα της Δεξιάς από τα δεξιά να αποδειχθούν αφελείς και ατυχείς.

Αν η Παπακώστα και ο Αντώναρος (χέρι-χέρι με τον Καμμένο), δεν κατορθώσουν να γοητεύσουν τις μάζες και περιοριστούν σε ένα ποσοστό κάτω του 3%, θα έχουν κάνει μία τεράστια ευεργεσία στον Μητσοτάκη. Θα έχουν πολύ απλά αυξήσει το άθροισμα εκείνων που μένουν εκτός Βουλής, διευκολύνοντας τον νικητή των εκλογών να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ένα ενδιαφέρον στοίχημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.