ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «κύριος Κουφοντίνας» και τα «δικά μας παιδιά»

05:01 - 12 Ιουν 2018
Ο Ρουβίκωνας αναδεικνύεται πλέον με θριαμβευτικό τρόπο σε πρωταγωνιστικό παράγοντα της περιόδου. Εχει εισβάλει ανενόχλητος σε υπουργεία, έχει επιτεθεί σε πρεσβείες, έχει αποπειραθεί να τρομοκρατήσει δικαστικούς και πολιτικά πρόσωπα και όλα αυτά υπό την ανοχή, έως και με την επιδοκιμασία της κυβέρνησης.

 

Υπουργοί και βουλευτές τον αντιμετωπίζουν με συμπάθεια. Και όπως αποκαλύπτει η ίδια η «συλλογικότητα» στο κείμενο που εξέδωσε μετά την επιδρομή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Δευτέρα το πρωί: «Η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες».

 

Την ίδια στιγμή και όσο η παραβατικότητα του Ρουβίκωνα παραμένει ελεγχόμενη, προκύπτει μία άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της δράσης του. Τις τελευταίες ημέρες λειτουργεί και ως συνήγορος του Κουφοντίνα.

 

Και σε αυτό το σημείο συμπίπτει με τα όσα υποστηρίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Φίλης ή ο Κυρίτσης, ο οποίος με αφορμή την νέα επιχείρηση του Ρουβίκωνα είπε ότι δεν έγινε και τίποτε αν κάποιος πετάτει χαρτάκια και προσέθεσε: «Άδειες δίνονται σε όλους τους κρατούμενος σχεδόν ανεξάρτητα από τα αδικήματα στα οποία έχουν καταδικαστεί. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να εξαιρεθεί η περίπτωση του κυρίου Κουφοντίνα».

 

Στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα της Δευτέρας αναφέρεται σχετικά: «Η  απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλα τα τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα που περιέχει για το συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης αλλά και των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων για όλους, που πάλι απειλούνται. Ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί».

 

Ο «αγωνιστής» εκτελεστής της 17Ν ξαναβρίσκει και πάλι την θέση του στο εικονοστάσι του «κινήματος» και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη μία επιχείρηση τρομοκράτησης και εκβιασμού των δικαστικών λειτουργών ή όποιων άλλων.

 

Γίνονται αυτά και εν όψει της δίκης των μελών του Ρουβίκωνα, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη το πρωί. Εν όψει αυτής έχει εκπεμφθεί προσκλητήριο «αγωνιστών» έξω από τα δικαστήρια.

 

Συνοψίζοντας, έχουμε την εξής εικόνα:

-Μία ομάδα που δρα παρανόμως.

 

- Μία κυβέρνηση που την ανέχεται ή την επιδοκιμάζει

 

- Την ίδια οργάνωση που δηλώνει την υποστήριξή της στις πράξεις και την δολοφονική δράση ενός αμετανόητου εκτελεστή.

 

- Ένα κόμμα που εκδίδει αποφάσεις για το αν δικαιούται ή όχι άδεια ένα καταδικασμένο μέλος της 17 Νοέμβρη.

 

- Και όλους αυτούς μαζί να ασκούν αδιανόητες πιέσεις στην δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

 

Οι σχέσεις κράτους-παρακράτους ουδέποτε είχαν αποκαλυφθεί με πιο απροκάλυπτο και θρασύ τρόπο.

 

Ας τα έχουν αυτά κατά νου οι γοητευμένοι από την σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Και ας θυμούνται πάντα την φράση του Γιάννη Δραγασάκη, όταν δήθεν αντιεξουσιαστές είχαν εισβάλει σε δική του εκδήλωση, με χαρτάκια υπέρ των Ρούπα-Μαζιώτη: «Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε. Κάποιοι»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.