ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξης Τσίπρας μάρτυς κατά του εαυτού του!

05:09 - 19 Ιουν 2018
«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι αναγνωρίζουμε τα αριθμητικά στοιχεία του (σ.σ. Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ). Αλλά η δικαιοσύνη και τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Αυτήν ακριβώς την ανεξαρτησία θέλουμε να τη βελτιώσουμε στην Ελλάδα. Αν όμως μας ζητήσει το δικαστήριο να καταθέσουμε υπέρ του, θα το κάνουμε».

 

 

Η φράση αυτή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την πρόσφατη συνέντευξη-kolotoumba στην γερμανική Die Welt, περιέχει ενδεχομένως τα περισσότερα ψεύδη και ανακρίβειες, που είναι δυνατόν να περιληφθούν σε μερικές λέξεις. 

 

Όπως ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. ή ότι αγωνίζεται για την βελτίωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η οποία παρεμπιτόντως δεν βελτιώνεται. Είτε υπάρχει, είτε όχι.

 

Περιλαμβάνει όμως και το μεγαλύτετρο άδειασμα που θα μπορούσε ποτέ φανταστεί ένας πολιτειακός παράγων ότι θα υποστεί από τον Πρωθυπουργό. Ασχέτως του ότι ένας πολιτειακός παράγων θα όφειλε να μην εμπλέκεται σε διαδικασίες εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων. 

 

Πριν από δύο χρόνια και υπό την σκιά μίας ακόμη δίωξης κατά του κ. Γεωργίου, η επίτροπος Μαριάν Τίσεν είχε δηλώσει: «Η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν δημοσίως την ψευδή εντύπωση ότι τα στοιχεία αυτά παραποιήθηκαν στο διάστημα 2010-2015 και να προστατέψει την ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τους εργαζομένους σε αυτήν, από τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς».

 

Και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε σπεύσει να απαντήσει, μέσω συνέντευξής του στο ΑΠΕ, χωρίς να κρύψει ότι... αμφισβητεί τα στοιχεία του κ. Γεωργίου: «Εάν η Κομισιόν θεωρεί πράγματι, ότι έχει να προσφέρει στην αντικειμενική αποτίμηση εκείνης της περιόδου και σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μπορεί να ζητήσει να παραστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να μαρτυρήσει για το δίκιο του κ. Γεωργίου. Αυτή είναι η ουσία».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βούτσης δήλωνε: 

«Νομίζω πως αποτελεί μία ανοικτή και εκτός ορίων, θα τη χαρακτήριζα, υποστήριξη ενός στελέχους που μπορεί να χρεωθεί στην πλευρά όσων εργάστηκαν αυτά τα χρόνια, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, για το τι συνέπειες θα είχαν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Δηλαδή, είναι μία υποστήριξη άμεση και υπερβολική καθ΄ όλα αυτής της επιλογής του τρόπου συμπεριφοράς ως προς τη χώρα».

 

Σήμερα ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να καταθέσει υπέρ του κ. Γεωργίου. Στις κατηγορίες κατά του οποίου στήριξε όλα αυτά τα χρόνια το μύθευμα της δόλιας ένταξης της χώρας στα μνημόνια και φυσικά της αθώωσης της κυβέρνησης Καραμανλή. 

 

Προθυμοποιείται άραγε και ο κ. Βούτσης να παραστεί ως μάρτυς υπεράσπισης του κ. Γεωργίου;  Ή μήπως και ο κ. Καραμανλής; Και τι θα απαντούσε ο Πρωθυπουργός αν ως μάρτυς  καλούνταν να εξηγήσει τις δηλώσεις εκείνες του Προέδρου της Βουλής (ή αλλες παλαιότερες δικές του);

 

Αν δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας μία λεπτομέρεια, καλό είναι να αναλογιστεί: τι τον κάνει να πιστεύει ότι η κυβέρνησή του θα ήταν αξιόπιστος μάρτυς, μετά από όλα όσα έχει διαπράξει, δηλώσει, ανατρέψει και διαστρέψει; 

 

Προφανώς δεν τον απασχολεί αυτό. Απλώς εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει. Και ευελπιστεί ότι οι διεθνείς έπαινοι που εισπράττει λόγω... ευελιξίας, είναι ειλικρινείς και θα έχουν αντίκρυσμα. 

 

Ματαίως πιστεύει και ευελπιστεί.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 19 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.