ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους

09:40 - 11 Σεπ 2018
Μέσα στο νεφέλωμα των εξαγγελιών του στην Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει κάτι: τον κυνισμό, την αλαζονεία και την ασέβεια απέναντι σε μερικά εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών.

 

Οχί απέναντι σε εκείνους που δεν τον ψηφίζουν, ή που τους θεωρεί ταξικούς αντιπάλους. Αλλά απέναντι σε εκείνους, τους οποίους μέχρι πριν από λίγο καιρό ισχυριζόταν ότι στηρίζει, προστατεύει και ενισχύει. 

 

Όταν στην συνέντευξη Τύπου δέχθηκε την ερώτηση για το φλέγον θέμα των συντάξεων και αν θα υπάρξει νέα περικοπή από τις αρχές του επόμενου έτους, άρχισε να αναπτύσσει ένα σκεπτικό με το οποίο θα επιχειρήσει να πείσει τους επιτηρητές. Κατηγορηματική απάντηση δεν είχε. 

 

Ειπε όμως το εξής: «Είναι μέτρο μη διαρθρωτικό διότι αφορά στην προσωπική διαφορά. Και αφορά, δηλαδή, κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι, άρα η όποια, ας το πούμε έτσι, περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

 

Με λίγα λόγια, λέει στους δανειστές οτι δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, επειδή σε λίγο αυτοί που τις παίρνουν θα έχουν πεθάνει. Ή από την άλλη πλευρά, οι ηλικωμένοι αυτοί πολίτες, ακόμη και αν δουν τις συντάξεις τους κόβονται, σε λίγα χρόνια θα εγκαταλείψουν τον μάταιο ετούτο κόσμο, οπότε μαζί τους θα πάψει να ισχύει και το μέτρο, αν ο Πρωθυπουργός με τα ακλόνητα επιχειρήματά του δεν κατορθώσει να πείσει τους ελεγκτές των θεσμών. 

 

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο κυνική αναφορά από τα χείλη πρωθυπουργού στο βάθος της Ιστορίας. 

Το κακό είναι ότι πάσχει η επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού από πολλές απόψεις. 

 

Πέρα από την αντίληψη που αναδεικνύει και ειδικά όσο ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση στο νεαρό της ηλικίας του Πρωθυπουργού και της ομάδας του, φανερώνει ότι τα πάντα για τον κ. Τσίπρα είναι ένα εργαλείο για την πολιτική του επιβίωση και μόνο. Δεν έχει καμία αγωνία για τους πολίτες και την χώρα. 

Και σε αυτούς που αγωνιούν για το αν θα γίνει ένα ακόμη βήμα προς την οριστική τους εξαθλίωση, δίνει μία απάντηση σαν κι αυτήν. 

 

Την ίδια στιγμή όμως δεν αντιλαμβάνεται και ότι αυτοί οι εβδημηντάρηδες μελλοθάνατοι, είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοί που τον στήριξαν, αυτοί που έλεγαν «καλά το πάει το παλικάρι». 

 

Τώρα τους λέει «καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους». Καλό θα είναι να αντιληφθούν οι «μελλοθάνατοι» τι τους περιμένει…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 11 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.