ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Επιτυχημένος και αριστερός» με τρέλα και κορδέλα

00:01 - 13 Νοε 2018
Μέσα στα πολλά και βαρυσήμαντα που είπε ο Πρωθυπουργός το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν και αυτές οι φράσεις από την ομιλία του στο Βερολίνο:

 

«Αλλά μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η πλήρης υπαναχώρηση από τις αρχές και από τις αξίες τις οποίες εμφορούμαστε δεν θα αποδειχθεί κάποια στιγμή, αν δεν έχει ήδη αποδειχθεί, καταστροφική. Τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφής είναι ήδη απογοητευτικά. Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται η Αριστερά δείχνει ότι χάνει την κοινωνική της βάση σε όλη την Ευρώπη.

»Και όχι μόνον αυτό. Το χειρότερο είναι ότι το κενό αυτό το καλύπτουν άλλες δυνάμεις του πολιτικού χάρτη, που βρίσκονται σε μία ακραία, ακροδεξιά λαϊκίστικη ρητορική. Πρόκειται για τους ακροδεξιούς, για τους δημαγωγούς, ακόμη και για δυνάμεις απροκάλυπτα φασιστικές, που τα τελευταία χρόνια έχουν δυναμώσει επικίνδυνα σε όλη την Ευρώπη».

Τα είπε στο συμπόσιο των Σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο, όπου μιλούσε με τον αέρα του έμπειρου, του ώριμου, του «καθαρού μυαλού» του επιτυχημένου αριστερού, όπως ήταν και το θέμα του συνεδρίου.

Ήταν άλλη μία δειλή του απόπειρα να υπαινιχθεί ότι αφήνει πίσω του τα πρότυπα της παλιάς και γερασμένης αριστεράς και αναλαμβάνει την αναγέννηση και της Σοσιαλδημοκρατίας… Αυτός, μόνος του.

Την ίδια ώρα που έλεγε αυτά, ο Παύλος Πολάκης οργίαζε πάλι στο facebook κάνοντας πλάκα με τους νεκρούς στο Μάτι και καθυβρίζοντας πολιτικούς αντιπάλους και επαινώντας την Ρένα Δούρου.

Πλάκα έκανε και ο Πάνος Καμμένος, που έλεγε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση αλλά θα συνεχίσει να την στηρίζει, όταν έλθει στην Βουλή η συμφωνία για την αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ.

Την λαϊκιστική ρητορική στηλίτευε ο Τσίπρας στο Βερολίνο, αλλά τα καλύτερα δείγματά της τα είχε και τα έχει στην αυλή του.

Εχει την εντύπωση ο Πρωθυπουργός ότι δεν τον έχουν πάρει είδηση; Ή απλώς δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας και είναι βυθισμένος στην δική του εντύπωση γι’ αυτήν;

Δεν γνωρίζει πώς αντιμετωπίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες την συμπόρευσή του με τον Καμμένο; Θεωρεί ότι δεν θυμούνται πώς τους κορόιδευε ο κ. Τσίπρας και οι ηγετικές μορφές του ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες προτού κερδίσει τις εκλογές και πώς συνέχισε να το κάνει αφότου ανέβηκε στην εξουσία το 2015;

Δεν γνωρίζει πως γνωρίζουν ότι όσο μιλούσε για τον λαϊκισμό, είχε ήδη τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από την τηλεόραση; Και ότι τα γνώριζαν ήδη πολύ καλά, καθώς ο γερμανικός Τύπος σε ρεπορτάζ του για την Ελλάδα, εισήγαγε το Σαββατοκύριακο τον όρο rousfeti, μετά την kolotoumba, στις επεξηγήσεις του ελληνικού φαινομένου.

Δεν γνωρίζει ότι αυτοί γνωρίζουν πως όλα αυτά γίνονται με τα δικά τους λεφτά και με τους φόρους που εμείς πληρώνουμε για να ξεχρεώσουμε;

Το πιθανότερο είναι ότι κάνει πως δεν τα γνωρίζει όλα αυτά.

Και κάπως έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τελειώσει περίπου όπως ξεκίνησε.

Με τρέλα και κορδέλα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.