ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τόση περιφρόνηση για τους πολίτες από τον Πρωθυπουργό;

Τόση περιφρόνηση για τους πολίτες από τον Πρωθυπουργό;

00:16 - 31 Ιαν 2019
Κατά τα όσα είπε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Γαλλίας για την συμφωνία των Πρεσπών, όσοι είναι αντίθετοι με αυτήν είναι ακροδεξιοί λαϊκιστές, ενώ υπέρ της συμφωνίας τάχθηκε «η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους». Πώς τα μέτρησε αυτά και πώς έφτασε να μην διστάζει ο κ. Τσίπρας να εκφράζει αυτά τα πρωτοφανή για κάποιον που κατέχει το αξίωμά του;

 

Δεν μπορεί να μην γνωρίζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι πάνω κάτω το 70% των πολιτών πανελλαδικώς και σχεδόν το 85-90% στην Μακεδονία τάσσονται κατά της συμφωνίας.

 

Γιατί μόνο αν δεν έχει υπόψη του αυτές τις μετρήσεις θα τολμούσε να πει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ότι η πλειονότητα των Ελλήνων είναι ανόητοι. Το χαριτωμένο είναι ότι τα είπε όλα αυτά με τόση ευκολία στην αγαπημένη γλώσσα που δεν γνωρίζει, τα αγγλικά.

Μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συγκρατηθεί και χωρίς πολλή σκέψη δείχνει τι και πώς σκέπτεται.

Θεωρεί ότι κάθε ακρότητα και λογική εκτροπή του γίνεται πιστευτή από τους οπαδούς του χωρίς πολλά-πολλά, ενώ κάθε κριτική και αντίθετη άποψη προέρχεται από άφρονες.

 

Με λίγα λόγια θεωρεί τους πάντες χαζούς. Και τους μεν και τους δε. Μόνο που για τους οπαδούς του δεν τολμά να το πει.

Υπάρχει όμως και μία σημαντική λεπτομέρεια, την οποία ως φαίνεται ουδέποτε θα αποδεχθεί ως πραγματικότητα: είναι Πρωθυπουργός μίας ολόκληρης χώρας και των πολιτών της, όχι μόνο των τάχα σκεπτόμενων οπαδών του.

 

Η αποκάλυψη αυτών των αντιλήψεων είναι ίσως άλλη μια χρήσιμη προσφορά της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας του να υπερβεί την εγγενή αμετροέπειά του και η ένδειξη ότι δεν έχει καμία διάθεση να δράσει βασιζόμενος στις πραγματικές συνθήκες, παρά μόνο μέσα σε ένα φαντασιακό πλαίσιο, το οποίο «πουλάει» στους τυφλωμένους οπαδούς του.

 

Αξίζει τον κόπο να τα αναλογιστούν αυτά όλοι εκείνοι που του έδωσαν στήριξη. Για όσους έχουν συμφωνήσει σε ανταλλάγματα, μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες. Για όσους επικαλούνται τις αρχές τους ως αιτία για την στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και στην συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχουν πλέον πολλές.

Πώς αισθάνεται άραγε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ακούγοντας τον Πρωθυπουργό να αποκαλεί μη σκεπτόμενους τους περισσότερους από τους μισούς Ελληνες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν τον έχουν ψηφίσει;

 

Είναι πλέον φανερό ότι όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να εμφανίσει κάποιο άλλο πρόσωπο, όπως κάποιοι ελπίζουν.

Θα είναι χειρότερος, αποχαλινωμένος και πιο προσβλητικός από ποτέ για τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους πολίτες που εκφράζονται από αυτούς.

 

Εν τέλει όμως, μία απορία θα παραμένει και θα αιωρείται: ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι με όλα αυτά, απλώς δείχνει πόσο υποτιμά και περιφρονεί τους Ελληνες;

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 30 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.