ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Προκλητική περιφρόνηση

Προκλητική περιφρόνηση

01:25 - 07 Μαϊ 2019
Τελικά ο Πολάκης μπορεί και να είναι το μικρότερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος ούτως ή άλλως δεν το αναγνωρίζει ως τέτοιο, όπως έχουμε δει επανειλημμένως.

Όμως, από την στιγμή που αποφάσισε να κάνει την μεγάλη κίνηση και να την κάνει τάχα «γυριστή» στον Μητσοτάκη, μετατρέποντας την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού του σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όλο και κάτι προστίθεται στην λίστα των «αμαρτημάτων» για τα οποία θα πρέπει να απολογηθεί αυτήν την εβδομάδα στην Βουλή.

Όσο χόρευε με τον Πολάκη στην Κρήτη, έρχονταν στην δημοσιότητα τα νέα θλιβερά στοιχεία για το Μάτι.

Και προτού καλά καλά σταματήσουν οι χοροί και τα πανηγύρια, βγήκαν οι φωτογραφίες για τις χλιδές που απολάμβανε ο Τσίπρας στο κότερο, λίγες ημέρες έπειτα από την τραγωδία του περυσινού καλοκαιριού.

Ο ίδιος Πρωθυπουργός έχει φυσικά την βεβαιότητα ότι έτσι άνετος και ωραίος που είναι, θα εμφανιστεί στην Βουλή με «λυμένο το ζωνάρι», ως συνήθως, θα το παίξει πάλι μάγκας και καραμπουζουκλής και θα εξαφανίσει τον αντίπαλο. Επειτα θα απολαύσει με την γνωστή αυταρέσκειά του τις επευφημίες των πειθήνιων χειροκροτητών του.

Και στην συνέχεια θα φέρει στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Για τις διευκολύνσεις δηλαδή προς κάποιους, ώστε να πληρώσουν τα χρέη που η διακυβέρνησή του τους φόρτωσε. Νομίζει ότι και αυτό είναι μία νομοθετική τομή. Και ότι με αυτό θα ξεχαστούν όλα. Ενώ δε πρόκειται παρά για ένα επιβεβλημένο μέτρο, το οποίο εν τέλει δεν θα σώσει την ζωή και τόσων πολλών.

Δεν έχει κατά τα φαινόμενα συναίσθηση ο κ. Τσίπρας της σοβαρότητας της κατάστασης. Για κάποιον λόγο αρνείται να αντιληφθεί τι σημαίνει να δημοσιεύονται τα ντοκουμέντα της τρυφηλής ζωής του ή να παραμένει ζωντανή η μνήμη από την συμφορά της 23ης Ιουλίου, όπου αποδεικνύεται τι είδους παράσταση είχε στήσει.

Αν δεν αρνείται να αντιληφθεί, συμβαίνει κάτι άλλο.

Είναι τέτοια η περιφρόνησή του για τους πολίτες αυτής της χώρας, που του είναι αδύνατο να την κρύψει. Ενώ μπορεί να υποδυθεί έστω και άτσαλα διάφορους ρόλους, αυτόν δεν μπορεί.

Δεν είναι σε θέση ούτε καν να υποκριθεί ότι συναισθάνεται την ευθύνη, ότι έχει χάσει έστω και μία ημέρα τον ύπνο του για κάτι, πέρα από την αγωνία για το πώς θα παραμείνει στην καρέκλα του.

Μπορεί να εμφανίζεται βέβαιος ότι η παραμονή του θα είναι αιώνια. Τέτοιες βεβαιότητες όμως οδηγούν σε δραματικές και επεισοδιακές απογοητεύσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.