ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιχνίδια με την ημερομηνία των εκλογών. Λες κι έχει σημασία…

02:09 - 29 Μαϊ 2019
Την προηγούμενη Κυριακή λίγο αφότου πληροφορήθηκε το μέγεθος, το εύρος και το βάθος της ήττας του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε τα εξής: «Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών». Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και μία άτυπη συμφωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ενημέρωση και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εκλογές να προκηρυχθούν για τις 30 Ιουνίου.

Επειτα άρχισαν τα κόλπα. Με αόριστη πρόφαση την εκκρεμότητα για κάποια ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων εξετάσεων ανακοινώθηκε τελικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Φαίνεται όμως ότι άλλες σκέψεις οδηγούν σε αυτήν την ημερομηνία. Μία είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος για να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ το… πρόγραμμά του στους ψιλοαχάριστους πολίτες που τον μαύρισαν την προηγούμενη Κυριακή. Αυτό που παρουσίαζε επί μήνες εν όψει ευρωεκλογών και απορρίφθηκε από τους πολίτες.

Κατά μία άλλη εκδοχή, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει στον διορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης και θέλει να εξασφαλίσει τον αναγκαίο χρόνο των λίγων αυτών ημερών. Ίσως να θέλει έτσι να πάρει μία άτυπη ρεβάνς, επειδή το 2014 μετά την νίκη του στις ευρωεκλογές ζητούσε από τον Σαμαρά να μην προχωρήσει στον διορισμό Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μόνο που αν το κάνει, θα διαφέρει πολύ το θέμα καθώς ήδη έχει προαναγγείλει εκλογές και επί της ουσίας πρόκειται για μία ατύπως υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το 2014 δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Και υπάρχει και μία τρίτη σχετικά διαδεδομένη άποψη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να κάνει εκλογές δύο ημέρες μετά την τέταρτη επέτειο του δημοψηφίσματος, προκειμένου να υπαινιχθεί ότι πάει στις κάλπες εκπροσωπώντας το 62% των πολιτών, που τότε είχαν πει το «όχι» και χόρευαν τα τσάμικα.

Μπορεί να ισχύουν και τα τρία παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνε σε εθνικές εκλογές αναζητώντας κόλπα και ακροβατώντας επιδεικτικά με τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η υπεύθυνη στάση θα επέβαλε σε κάποιον Πρωθυπουργό ο οποίος έχει λάβει την απόφαση να πάει σε εκλογές, να ανακοινώνει και την ημερομηνία τους την ίδια ώρα.

Τώρα εμφανίζεται να παίζει με τις ημέρες και τις ημερομηνίες, ψάχνοντας και πάλι την καλύτερη πολιτική σκανταλιά που θα μπορέσει να βρει.

Και όλα αυτά λες και έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία…

Τελευταία τροποποίηση στις 07:26 - 29 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.