ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ας δημοσιοποιήσει λοιπόν ο Βαρουφάκης τις συνομιλίες στο Eurogroup…

Ας δημοσιοποιήσει λοιπόν ο Βαρουφάκης τις συνομιλίες στο Eurogroup…

10:34 - 08 Σεπ 2019
Εδώ και μερικούς μήνες ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει κάνει δυναμική επανεμφάνιση. Παρ’ ολίγον να εκλεγεί ευρωβουλευτής, το κόμμα του μπήκε στην Βουλή, παρουσιάζεται ως τιμητής των πάντων όπου βγαίνει και μιλάει και - κυρίως - απέκτησε πλέον και κινηματογραφική δόξα, αφού το βιβλίο του έγινε ταινία από τον Γαβρά και εκείνος είναι ο σταρ της υπόθεσης.

 

Δείχνει να το διασκεδάζει πολύ και από μία άποψη, γιατί όχι; 

 

Στην Ευρώπη τον αντιμετωπίζουν ως ακαδημαϊκό celebrity και ακούν αυτά που λέει με ενδιαφέρον, μάλλον επειδή δεν είχαν αυτήν την αίσθηση της απειλής από τις πράξεις και τα λεγόμενά του ή επειδή υπάρχει πάντα ένας ευρύς κύκλος «διανοουμένων», νεαρών και γενικώς… ανήσυχων πνευμάτων, που βλέπουν κάθε αιρετική άποψη ως ενδιαφέρουσα. 

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα και αφότου ο Γαβράς ομολόγησε ότι έχει ακούσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες στα eurogroup τις οποίες είχε ουσιαστικά υποκλέψει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι σκέφτεται να τις δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο. 

 

Αμέσως ξέσπασαν και πάλι αντιδράσεις, γράφτηκαν άρθρα και άρχισε η φιλολογία για το παράνομο του πράγματος, για το πόσο εκτίθεται η χώρα ή για τις νομικές συνέπειες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο Βαρουφάκης αν όντως προχωρήσει στην δημοσιοποίηση. 

 

Ίσως θα μπορούσαμε να το δούμε και αλλιώς το πράγμα. 

 

Ίσως θα ήταν καλό να δημοσιοποιηθούν αυτές οι συνομιλίες. Αν το αποφασίσει ο Βαρουφάκης ας πάρει και το ρίσκο. Αν υπάρχουν νομικά θέματα και διαδικασίες μπορεί και να κινηθούν. Αλλά αυτό θα είναι δευτερεύον και πάντως δικό του θέμα. 

 

Θα είναι καλό να ακούσουν όλοι εν τέλει τι λεγόταν σε αυτά τα eurogroup του 2015. Όχι μόνο από τον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ. Κυρίως από τον ίδιο τον Βαρουφάκη. 

 

Θα έχει ενδιαφέρον τώρα, με την απόσταση των ετών, να ακούγαμε τι έλεγε ο υπουργός Οικονομικών στους ομολόγους του, πώς (νόμιζε ότι) τους απειλούσε ή πώς διατύπωνε διάφορες θεωρίες ενώ η χώρα βυθιζόταν. 

 

Ίσως θα έχει ενδιαφέρον προκειμένου και να θυμηθούμε όχι μόνο τι έκανε και πόσο εκτός τόπου και χρόνου ήταν εκείνη η κυβέρνηση, αλλά και για να μην λησμονήσουμε ότι ο Βαρουφάκης δεν ενεργούσε μόνος και αυτόνομος, αλλά ως εντολοδόχος υπουργός του Αλέξη Τσίπρα. 

 

Ας τολμήει λοιπόν και ας ανεβάσει τις συνομιλίες αυτές στο διαδίκτυο. Μπορεί να είναι διαφωτιστικές και χρήσιμες… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.