ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσοχή στην Βαβέλ της Novartis

00:17 - 21 Σεπ 2019
Η υπόθεση Novartis έχει ήδη ταλαιπωρήσει αρκετά. Ξεκίνησε ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο κλπ.», εξελίχθηκε σε «μεγαλύτερη σκευωρία», τώρα κινήθηκαν οι διαδικασίες και ήλθε στην Βουλή προς διερεύνηση η «σκευωρία» και έπεται συνέχεια.

Εν όψει της συνέχειας, καλό θα είναι όλοι οι αρμόδιοι να προσέξουν. Το ενδιαφέρον των πολιτών για τέτοιου είδους ζητήματα είναι ούτως ή άλλως περιορισμένο. Και όταν αρχίσουν να παρουσιάζονται οι υποψίες για μαγειρέματα ή ακόμη και για ένα αθώο… μπάχαλο, το ενδιαφέρον αυτό εκμηδενίζεται.

Υπάρχει ωστόσο η ουσία. Πρέπει να διερευνηθεί τι συνέβη; Μπορεί να μην υπάρχει απόδοση ευθυνών από την στιγμή που τουλάχιστον επτά από τους δέκα φερόμενους ως εμπλεκόμενους, έχουν ήδη απαλλαγεί, ενώ παρουσιάζονταν περίπου ως κατάδικοι και δημόσιοι κίνδυνοι από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Προφανώς και ναι.

Και υπό αυτήν την έννοια, καλό θα είναι όλοι όσοι έχουν λόγο ή τουλάχιστον νομίζουν ότι έχουν, να είναι πιο προσεχτικοί.

Κάποιοι αποφάσισαν εκ προοιμίου να αγνοήσουν ότι το όνομα «Τσίπρας» περιλαμβάνεται στην δικογραφία και τον εξαίρεσαν από την πρόταση για προανακριτική. Κάποιοι ίσως βιάστηκαν να προαναγγείλουν την προανακριτική. Κάποιοι άλλοι λένε να μην γίνει προανακριτική, αλλά να επιστραφεί ο φάκελος στην τακτική δικαιοσύνη αφού, κατά την άποψή τους ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει βουλευτική ασυλία. Κάποιοι άλλοι λένε να συσταθεί η προανακριτική και να αποφασίσει αν έχει αρμοδιότητα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος λέει – και μάλλον πιο σωστά από όλους – ότι θα έπρεπε να συσταθεί Εξεταστική, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω διεξοδική διερεύνηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις διακρίνονται πίσω από αυτά πολιτικές ατζέντες ή σκοπιμότητες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι προέχει να μην υποδαυλιστούν πολιτικά πάθη και εντάσεις. Λένε ότι έτσι θα ισχυροποιηθεί ο Τσίπρας. Ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν ότι μέσα στην ΝΔ έχει αρχίσει ο καθένας να στέλνει μηνύματα και να προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Μητσοτάκη. Αλλοι πάλι «βλέπουν» ότι ο Μητσοτάκης θέλει να προειδοποιήσει τον Σαμαρά και δεν του κάνει το χατίρι να «το πάει μέχρι τέλους». Και γύρω από τον καθένα εμφανίζονται διάφοροι «δορυφόροι» και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα.

Ας αποφασίσουν εγκαίρως, ειδάλλως θα χαθούν στην μετάφραση και μπορεί να καταλήξει όλη η υπόθεση μία τρύπα στο νερό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.