ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μας δουλεύουν οι Γερμανοί με τον τουρισμό;

Μας δουλεύουν οι Γερμανοί με τον τουρισμό;

05:06 - 30 Ιουν 2020
Αρχικά - και έπειτα από την πρώτη φάση επιτυχούς διαχείρισης της κρίσης, οι γερμανικές τουριστικές επιχειρήσεις και ο γερμανικός Τύπος είχαν σπεύσει να προαναγγείλουν την τουριστική δραστηριότητα και τις πτήσεις προς την Ελλάδα.

Το οικονομικό ενδιαφέρον είναι προφανές, η απειλή της καταστροφής τουριστικών, ταξιδιωτικών και αεροπορικών κολοσσών ορατή, ο κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα μεγάλες γερμανικές επενδύσεις, όπως αυτή στα περιφερειακά αεροδρόμια σημαντικών τουριστικών προορισμών, είχε αρχίσει να φαίνεται. 

 

Τώρα, ήλθε η ώρα να ανοίξει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός και να ξεκινήσουν οι πτήσεις. Και εν όψει αυτού, ο γερμανικός Τύπος έχει αρχίσει ένα νέο τροπάρι. Δεν του αρέσει ο τρόπος και οι προδιαγραφές, βάσει των οποίων θα μπορεί να ταξιδεύει κάποιος προς την χώρα μας. 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την αυστηρότητα των προϋποθέσεων, υπό τις οποίες θα μπορεί κάποιος να κάνει το ταξίδι στην Ελλάδα. 

 

Αναφέρει μεταξύ των άλλων η εφημερίδα, ενόψει της επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης: «Ο (Ελληνας) πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Για τους ταξιδιώτες όμως η πραγματικότητα είναι μάλλον δυσάρεστη. Δεν υπάρχει χαλάρωση, αλλά αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών κανονισμών και μάλιστα χρονικά πολύ άμεση».

 

 

Κάπως έτσι, στους συντάκτες του κειμένου δεν αρέσει π.χ. και πολύ ότι από την ερχόμενη Τετάρτη η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται μόνο εάν έχει συμπληρωθεί 48 ώρες νωρίτερα η φόρμα στην ιστοσελίδα της ελληνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και έχει έρθει η σχετική επιβεβαίωση. Με βάση αυτό, όποιος θέλει να ταξιδέψει την Τετάρτη θα πρέπει να έχει κάνει την αίτηση το αργότερο από τη Δευτέρα.

 

 

Κατά τα προβλεπόμενα, ο αιτών θα λάβει στη συνέχεια μέσω mail ή στο κινητό του τηλέφωνο ένα barcode από την ελληνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ,το οποίο πρέπει να επιδείξει κατά την άφιξή του. Από αυτό θα προκύπτει εάν ο ταξιδιώτης πρέπει να υποβληθεί στο αεροδρόμιο σε τεστ κορονοϊού. 

 

Δεν αρέσει επίσης στους συντάκτες του κειμένου, το γεγονός ότι όσοι  κάνουν το τεστ θα πρέπει να παραμείνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους σε καραντίνα, μέχρις ότου βγουν τα αποτελέσματα, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και 36 ώρες. 

 

Και τους ενοχλεί ότι κατά τη συμπλήρωση της φόρμας οι επισκέπτες καλούνται να απαντήσουν σε αριθμό ερωτήσεων και να αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον αριθμό της πτήσης, το όνομά τους, τη διεύθυνση, αριθμό ταυτότητας, ηλικία, τηλεφωνικό αριθμό, email, μέχρι και ταξίδια σε άλλες χώρες αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας του καταλύματος όπου θα διανυκτερεύσουν τις επόμενες 14 μέρες στην Ελλάδα.

 

Πώς αλλιώς το φαντάζονταν, αλήθεια; 

 

Είτε τους αρέσει όμως είτε όχι, η τήρηση αυτών των μέτρων και προδιαγραφών έχει αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και αυτά ισχύουν. 

 

Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να ανοίξει μεν ο τουρισμός και την ίδια στιγμή να εξακολουθήσει να προστατεύεται, στον βαθμό του δυνατού, η δημόσια υγεία Ελλήνων και επισκεπτών της χώρας. 

Θα έπρεπε να αναλογιστούν οι δυσανασχετούντες για όλα αυτά, πόσο θα τους άρεσε να καταφθάσουν δίχως έλεγχο και μέτρα και να ασθενήσουν στην χώρα μας. Τι απαιτήσεις θα είχαν και πώς θα αντιδρούσαν. 

 

Αναφέρεται εν κατακλείδι στο ίδιο άρθρο: «η Ελλάδα διαχειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού καλύτερα από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. […] Ο αριθμός των θανάτων […] είναι χαμηλός. Γι΄ αυτό και είναι μεγάλος ο φόβος τώρα ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό στη χώρα. Οι νέοι κανόνες αντικατοπτρίζουν την ανησυχία αυτή».

 

Μάγοι είναι; 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.